gratis verzending & volgende dag in huis

Alles is een fase

Geplaatst op 25 oktober 2013 in categorie Up close & personal

In mijn studio ben ik omgeven door veel mama’s. De gemiddelde leeftijd van de vrouw die klant is in mijn studio, is rond de 40 jaar. Dus als Ian een verdachte zwelling heeft van een muggebult, al 3x in zijn broek heeft geplast terwijl hij zindelijk is, als Billy ineens elke ochtend om 06.30 wakker is, dan val ik in de studio in een bad van herkenning en volop mama-kennis. Zij zijn mijn mama-google. Ze weten alles, hebben alles al meegemaakt en geven raad. Of zitten er middenin met dezelfde leeftijd kinderen en snappen mijn frustratie, angst en onzekerheid. Heerlijk is dat. Zo hoort de moeder van 4 kinderen mijn frustratie aan over Billy die nu alles zélf wil eten. Zélf de lepel wil vasthouden en zélf wil proberen om die met de juiste routing naar zijn mond te krijgen. Mis. Ook mis. Oeps valt op zijn broek. Oh jee, op de grond. Hij zit helemaal onder, kleren vies, houten vloer vol vlekken. Geïrriteerd zit ik het te vertellen. Ze lacht en zegt: ‘Rachel, alles is een fase. Dit gaat voorbij. Was de kleren, leg een plastic plaat onder zijn eet stoel en accepteer. Dit gaat voorbij.’ Oké, goed advies. Nu de proef op de som: chocoladevla. Ik kijk lijdzaam de strijd aan met de lepel en druipende chocoladevla. Zijn hele gezicht inclusief haren zitten onder. ‘Accepteer Rachel, accepteer.’ De lepel schiet ineens uit zijn mond met een klodder chocoladevla op mijn witte shirt. Billy giert het uit, hij kan zo aanstekelijk ronduit lachen. Ik kan het niet laten en lach mee. En hij kijkt me aan met zijn lieve snoetje vol vla en doet me herinneren: ‘Alles is een fase, dit gaat… helaas voorbij.’

Lees ook

Reageer op dit bericht