gratis verzending & volgende dag in huis

America here we come!

Geplaatst op 14 januari 2014 in categorie Up close & personal

Yes, eindelijk weer naar Amerika! We hebben geboekt. Vorig jaar hebben een jaar overgeslagen, want ik zag het niet zitten om met stuiterbal Billy 9 uur in een vliegtuig te zitten. Maar nu is hij bijna 2, loopt goed, praat al wat en zit er meer rust in zijn donder. So…America here we come!

Wij krijgen vaak de vraag wat ons zo aantrekt in Amerika. Voor mij voelt landen in Amerika als thuiskomen. Die overwelming van enthousiasme van Amerikanen, ik hou daarvan. Veel mensen zeggen dat het nep is al dat enthousiaste gegroet en interesse. Ik ervaar het niet zo, maar ook al is het nep: doe mij maar een nep enthousiaste Amerikaan dan de chagrijnige Nederlander. Ik word daar vrolijk van! Het is over the top, absoluut. Zelfs ik vind dat. Dat we Disneyland binnenkomen ’s ochtends vroeg, de vlag gehesen wordt en het volkslied door de luidsprekers klinkt. En daar sta je dan, als nuchtere Hollander tussen het patriotism van de Amerikaan: hand op het hart, face to the flag en meezingen. Ik vind dat prachtig, dat gevoel van saamhorigheid, trots zijn op je land. Ik mis dat in Nederland. En ze werken er allemaal aan mee. Geholpen worden bij de MacDonalds door een 72-year-old lady. Want niks sociaal stelsel zoals hier in Nederland, geen verzekering of groot pensioen. En het mooie is: ze zijn er trots op! Van vuilnisophaler tot de invalide man die ons een stempel geeft als we Disneyland verlaten, ‘mochten we later die dag nog terug willen komen.’ Iedereen is trots op dat hij of zij zelf zijn / haar geld verdient en bijdraagt aan de maatschappij. Hard werken en het liefst gaan voor nummer 1. The second is the first loser, zeggen ze daar. Altijd willen gaan voor het beste. En dan komt het mooiste stuk: alles vanuit zichzelf. Ik heb een Amerikaanse vrouw in mijn studio als klant gehad en ze was heel goed afgevallen met Slinc. maar bij 15kg stagneerde ze. Ze stond al 2 weken op hetzelfde gewicht en weet je wat ze me vroeg? Wat doe ik fout Rachel, wat moet ik doen om weer goed af te vallen?

Ze gaf het dieet niet de schuld of iets of iemand anders. En dat symboliseert waar Amerikanen voor staan: je creëert je eigen succes.

You are in control of your own happiness!

Lees ook

Reageer op dit bericht