gratis verzending & volgende dag in huis

De eerste schooldag

Geplaatst op 03 april 2014 in categorie Up close & personal

En daar loopt ‘ie dan, met zijn krokodillen rugzakje om, stoere nieuwe coupe, klaar voor zijn eerste officiële schooldag. En dan lijkt mijn kleine ventje ineens zoveel groter. Een echt kereltje. Hij had natuurlijk wel al eerst een aantal ochtend geoefend. Maar hij vindt het helemaal leuk, school. Hij was er zo aan toe. Mama moet wel nog even wennen. Dag 2 kwam hij al thuis met het woord ‘mafkees’ en dat uit dat brave ventje van mij. Op dag 4 kom ik enthousiast thuis uit mijn werk benieuwd hoe zijn schooldag was: is meneer niet thuis. Ton: “Hij is spelen bij een kindje uit zijn klas.” Er gaat een hele nieuwe wereld open. Moeders die aan de deur staan, vragen of hij ranja mag of een snoepje en tot waar hij allemaal mag fietsen. Beduusd sta ik de informatie in me op te nemen. De regels van het afspreken met nieuwe grenzen waar ik nog even over na moet denken. Ian zit in een nieuwe wereld en stapt er zonder blikken of blozen in. Hij bloeit helemaal op. Alleen mama blijft nog even beduusd achter… Ik wou dat er voor mama’s ook wendagen waren.

Lees ook

Reageer op dit bericht