gratis verzending & volgende dag in huis

De liefde gaat door de maag

Geplaatst op 11 februari 2014 in categorie Up close & personal

De liefde gaat door de maag

Het samen gezellig hebben, is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met gezellig eten en gezellig drinken. Of het nu met vrienden is, familie of samen met je partner. Gezellig wat op tafel, gezellig een glaasje wijn of gezellig samen Valentijn vieren, want de liefde gaat tenslotte door de maag…

We hebben vaak veel excuusjes om ‘gezellig’ mee te doen. Ik hoor vaak: “Maar dat moet toch een keer kunnen Rachel.” Een keer wel ja, maar niet élke keer, bij elke gelegenheid. Je krijgt met al die gezelligheid zoveel rotzooi binnen. En dat is gewoon té veel. Schrijf voor jezelf maar eens een week op wat je allemaal eet en drinkt en tel dan bij elkaar op wat niet onder voedzaam valt: suiker, snoep, frisdrank, alcohol, vette maaltijden etc. Kies niet langer voor struisvogelpolitiek, maar confronteer jezelf met de werkelijkheid. We eten, drinken en snoepen gewoon té veel.

En bedenk jezelf dat al deze niet-voedzame producten niet alleen veel kcal bevatten, maar dat ze ook goede lichamelijke processen verstoren. Zo is suiker de vijand voor je darmen. Suiker voedt de slechte bacteriën in je darmen, waardoor je immuunsysteem (die voor 70% in je darmen zit) verzwakt. Je weerstand gaat omlaag, waardoor gifstoffen, schimmels en bacteriën je lichaam kunnen binnenkomen. Je kunt hierdoor allerlei lichamelijke klachten krijgen, zoals maag- en armdarmklachten, (chronische) vermoeidheid, hoofdpijn en migraine en zelfs huidproblemen.

Dus bedenk je deze Valentijn nog een tweede keer om die doos chocoladehartjes te kopen, maar verras je Valentijn met een heerlijk, simpel en slank 3-gangen menu.

Lees ook

Reageer op dit bericht