gratis verzending & volgende dag in huis

De (negatieve) vicieuze cirkel

Geplaatst op 13 januari 2015 in categorie Up close & personal

Welke vrouw kent hem niet: de negatieve vicieuze cirkel. Je eet teveel, je voelt je met de dag zwaarder worden en de trek naar slecht en lekker wordt alleen maar sterker. Je geest zegt stoppen, maar je lichaam schreeuwt om lekkers. Je kan het niet weerstaan, dus je doet het toch. En je voelt je schuldig en rot en dus eet je nog meer en word je nog zwaarder. De negatieve vicieuze cirkel. Bizar hoe snel die je in zijn greep heeft.

Ik heb het sinds lange tijd weer ervaren. Ik ben er net voor Kerst ingestapt en alsof ik in een rollercoaster zat, betrapte ik mezelf op lekker en veel. Ik had een paar dagen vrij, dus ook mijn hele ritme was zoek. Mijn energie ging pijlsnel naar beneden en de drang naar lekker pijlsnel omhoog. Toch het hardlopen volgehouden, maar ik voelde de verzuring in mijn benen tijdens het lopen. Ongelooflijk hoe snel het je lichamelijk overmand.

Het is dat ik te veel kennis heb en een te hoge drive om niet in mijn oude gewoontes te blijven hangen, dus in het nieuwe jaar heb ik meteen afscheid genomen van dit gevoel. Ik had behoefte aan ritme en ik zou bijna willen zeggen: reinheid. Mijn lichaam moest schoon, zo voelde het. De energie is terug en het opgeblazen gevoel eruit. En dat is het goede nieuws dames. Zo snel als je de negatieve cirkel je lichamelijk te pakken heeft, zo snel ben je er ook weer uit. Ik heb het nu zelf ervaren na een paar dagen weer puur eten: geen rotzooi, maar alleen voedzaam.

Maar ik niet alleen. Ik zie in mijn studio met alle goede voornemens voor het nieuwe jaar niet anders gebeuren. Zo sprak ik een vrouw die met ernstig overgewicht onder onze begeleiding van In Shape is gestart met Slinc. Ze was slechts pas 3 dagen bezig. “Rachel, ik voel me topfit! Wat een energie, ik weet niet wat ik meemaak! Zo snel al, dat kan toch niet?” Ja, zo snel kan het dus wel. Je lichaam straft je af met rotzooi, maar beloont je ook net zo snel met gezond eten. Je bent letterlijk wat je eet. Dus zorg goed voor jezelf!

Lees ook

Reageer op dit bericht