gratis verzending & volgende dag in huis

Feest van herkenning

Geplaatst op 02 juli 2013 in categorie Up close & personal

Ik ben nog steeds over mijn shock heen van de vakantie. En dat is zo fijn dat ik in mijn leven omgeven ben door veel vrouwen die ouder zijn dan ik. ‘Oh ik weet precies wat je bedoelt.’ Ik val in een bad van herkenning, heerlijk! Jammer is alleen wel, dat ze me weten te vertellen dat er nog meer van dit soort shockmomenten komen. ‘Wacht maar tot je boven de 40 bent, dan kun je niet meer degraderen, dan ben je gewoon afgeschreven. Voel je je heerlijk in je vel, hebben mijn mannelijke collega’s over lekkere wijven, gewoon waar ik bij sta!’ Een vriendin van mij heeft een collega die seksueel geïntimeerd wordt: ‘Ben blij, ik zou willen dat ik seksueel geïntimeerd werd!’ Ik begrijp inmiddels van vrouwen in mijn studio die in de 50 zijn dat er na de 40 nóg meer shockmomenten komen. Ik zit te vertellen over Billy die net kan lopen, vertelt zij dat ze haar zoon van 22 moet loslaten. ‘Sta ik op zijn diploma uitreiking apetrots, maar ik kan het moment nog zo indenken dat ik achter hem aan liep toen hij de wereld net ontdekte in z’n pamperkontje. Dat is al zo confronterend, maar dat dat dan parallel loopt aan overgang, opvliegers en een taille die verdwijnt. Je hele lijf veranderd , weg taille en hello fat. En dan ook nog op plaatsen waar je ik het nog nooit gehad heb.’ Zegt ze, terwijl ze in de vacuümcabine staat, met al 6 cm minder op haar buik. ‘Maar daar kunnen we gelukkig iets aan doen.’ Helemaal tevreden dat ik een maas in de wet heb gevonden van acceptatie. Niks accepteren, ‘vet’ daar kunnen we wel iets aan doen!

Lees ook

Reageer op dit bericht