gratis verzending & volgende dag in huis

Ik heb social media overgewicht

Ik heb social media overgewicht

Geplaatst op 17 november 2013 in categorie Up close & personal

Heb ik eindelijk geen overgewicht meer lijd ik aan een nieuwe vorm van obesitas: socialbesitas. En het houdt bij mij niet op bij Facebook, Twitter en What’s app, want hoe makkelijk is het om ook even je mail te checken, Rachel’s APP bij te werken en af te sluiten met een potje Candy Crush. Ja schrik niet, level 445! Het valt niet meer te ontkennen: ik heb social media overgewicht!

En het erge is, ik herken heel mijn oude eetpatroon terug in dit belachelijk Iphone gedrag. Allereerst de ontkenning in de vorm van ‘ja maar.’ Ja maar, dat is mijn bouw. Ja maar, ik heb dit weekend nog een bruiloft. Ja maar, het lukt me gewoon niet. Hoor ik mezelf nu zeggen: ja maar, het is werkgerelateerd. Ja maar, ik moet even dit mailtje checken. Ja maar, even dit spelletje afmaken.

En van ontkenning dan ineens de keiharde realiteit en confrontatie dat dit te belachelijk is. Ian en Billy rennen achter elkaar door de kamer, heerlijk aan het spelen. Ik zit op de bank te Candy Crushen en Ian rent voor mij langs en struikelt bijna over het draad (oplader) van mijn Iphone. De telefoon vliegt uit mijn hand, mijn spelletje valt weg terwijl ik hem bijna had! Boos snauw ik: “Ian, kijk nou es uit waar je loopt.’ Verschrikt kijkt hij mij aan en direct komt het besef bij me binnen: ik moet op social media dieet.

Lees ook

Reageer op dit bericht