gratis verzending & volgende dag in huis

Love yourself

Geplaatst op 24 maart 2015 in categorie Up close & personal

Wij kunnen als moeder, partner, collega, dochter, zus of vriendin heel goed voor anderen zorgen, maar doen onszelf vaak tekort. We gunnen onszelf geen tijd en prioriteit.

Zo begeleid ik een vrouw met 3 jonge kinderen die graag wil afvallen, maar het lukt haar niet goed om zich aan het Slinc. programma te houden. Ze valt daardoor niet goed af.

 ‘Mijn dagen zijn gewoon veel te hectisch Rachel. De kinderen naar school brengen, de baby moet op tijd eten en slapen. Mijn dag loopt nooit zoals gepland. Het is heel moeilijk om al die eetmomenten aan te houden.’ , vertelt ze. Ik hoor haar verhaal aan waarom het allemaal niet gelukt is die week en ik stel haar de volgende vragen:

‘Komen jouw kinderen op tijd op school?’
‘Ja tuurlijk’, antwoord ze verbaasd.
‘En krijgt jouw baby op tijd haar fles?’
‘Ja, hoezo?’
‘En staat het eten klaar als jouw man thuiskomt?’
‘Ja’, lacht ze, ‘hij heeft altijd heel erg honger als hij thuis komt, dan wil hij graag meteen eten.’
‘En als je nu een vierde kindje zou krijgen, denk je dan dat je die zou verwaarlozen omdat  je eigenlijk geen tijd over hebt?’
‘Nee natuurlijk niet!’
‘Maar waarom verwaarloos jij jezelf dan zo? Je zorgt voor je kinderen, voor je man.. en waar blijf jij in dit plaatje? Ben jij minder belangrijk in dit gezin of is het niet precies andersom, ben jij niet juist de belangrijkste persoon in dit geheel? Jouw gezin bestaat uit 5 mensen waar je voor moet zorgen, niet uit 4.’

Wij kunnen heel goed zorgen voor iedereen van wie we houden, maar we doen onszelf tekort. Om de 2 tot 2,5 uur eten kan vervelend zijn in een drukke dag, maar als we het voor onze kinderen moeten organiseren, dan krijgen we het voor elkaar. Daar denken we niet over na, dat móet gebeuren. Maar waarom dan niet voor jezelf?

Voor jezelf zorgen is geen optie, het is een móet.

Waarom wel 10 min. eerder je wekker zetten omdat je dan tijd hebt om je kinderen aan te kleden, maar niet 5 min. de wekker nog eerder zetten om voor jezelf groente te snijden voor de lunch?

Zorgen voor een ander vraagt om tijd, aandacht en planning en dat geldt voor jezelf niet anders. En als je goed voor jezelf zorgt dan voel je je lekker, meer energiek en bereik je wat je wilt. Er is niets zo lekker als jezelf een doel stellen en het halen. Dat kan zijn dat je wilt afvallen, maar ook op gewicht blijven is natuurlijk een doelstelling. Als je zelf lekker in je vel zit ben je de beste vrouw, partner, collega, dochter, zus, vriendin of moeder die je kunt zijn.

Love yourself… like you love the ones you love.

 

Lees ook

Reageer op dit bericht