gratis verzending & volgende dag in huis

Practise what you preach

Geplaatst op 16 september 2013 in categorie Up close & personal

Ik kan me voorstellen dat ik na al mijn goede raad, kennis en enthousiaste opstekers de illusie wek dat ik een perfect eet- en leefritme heb. En dat ik noooooiit ‘de mist in ga’. Don’t get me wrong; ik streef absoluut na wat ik overbreng, ik bedoel, practise what you preach. Maar dat wil echt niet zeggen dat het altijd foutloos gaat. Zo hebben we er net een weekje Zeeland op zitten; we hebben de laatste zomerzon nog even meegepikt. Het was héérlijk…. Maar ook heel fout. + 1,8kg gaf de weegschaal aan. Auch…. Geen idee waarom, maar ergens stapelde een avondje wokken (heel vet en zout!), friet, broodje kroket tussendoor, glaasje(s) wijn en M&M’s zich gewoon achter elkaar op. Fout, fout, fout. Ik moet eerlijk toegeven dat het lang geleden was dat ik zoveel calorieën in 1 week wist te proppen, dat gaat absoluut tegen mijn principes in, but hey… Ik ben ook maar mens. Maar er is een groot verschil met al die jaren terug toen vakantie vieren op deze manier voor mij heel normaal was. Toen ik nog at uit frustratie: ‘Nu mag het, nu is het vakantie’. Ik laat het nu zelf gebeuren en ik heb er geen negatieve gevoelens bij. Ik sta het mezelf toe; het mag van mezelf. Zonder schuldgevoel, maar met genieten. Want ja, ik vind snoepen ook lekker. Nou ja, genieten tot op een zekere hoogte, want de vermoeidheid en futloos voelen nam al snel de overhand. Ik aanvaard de consequentie (ik voelde mijn buik met de dag meer opzetten) maar ik houd mijn doel wel voor ogen: ik wil niet meer zwaarder worden. Na deze vakantieweek is het weer klaar. En dat is het ook. Meteen weer het basis eetprogramma opgepakt, niet snoepen, geen alcohol, goed water drinken.. en met de dag voel ik mijn buik slinken en voel ik de energie terugkomen. Heerlijk! Want dat is me meer waard dan hoeveel chocola ook bij elkaar: ik wil nooit meer zwaarder zijn!

Lees ook

Reageer op dit bericht