gratis verzending & volgende dag in huis

Rocky is niet meer

Geplaatst op 14 januari 2016 in categorie Up close & personal

Sinds de huiswerkopdracht van Ian ‘maak een bezoekje aan de dierenzaak’ zitten wij met 2 goudvissen opgescheept. De kids zitten er met hun neus bovenop hoe de vissenkom wordt geïnstalleerd met de steentjes, het water, de vissen en nog een leuke surfboard beeldje ter decoratie. Ian (5 jaar) is er met de namen snel uit: Rocky en Spekkie.

Maar vissen is bij kids hetzelfde als cadeautjes, de fun is er na een paar dagen vanaf en wat overblijft is een vissenkom die je 1x per week moet schoonmaken en 2 vissen die je niet moet vergeten eten te geven. Dan moet je net bij mij zijn. Ik heb gewoon niks met vissen. Dus als Ton vraagt of ik de vissen eten heb gegeven, dan schrik ik: “Hebben wij vissen?”

Maar nu is Rocky ziek. Hij zwemt op z’n zij, not good! Even googlen. Ja, hij is ziek. Dus we zetten hem apart in een andere kom en hopen dat ‘ie beter wordt. Maar sinds dat Billy (3 jaar) weet dat we Rocky door de wc gaan spoelen als hij overlijdt, zit Billy het beest dood te kijken. “Wanneer gaan we Rocky dan doorspoelen mama?” Ongeduldig en bijna verwijtend ‘want je had het toch beloofd mama’ zit Billy op het moment te wachten dat Rocky het loodje legt.

En vergeet ik elke dag dat we vissen hebben, heb ik nu echt medelijden met het beestje. Dat hij eerst een lijdensweg moet afleggen en ik kan het zien. Maar wat kun je doen? Nog een keer googlen. Billy weet het wel.

Na 3 dagen is het zover. Ian naar school en Billy boos omdat hij op Ian moet wachten tot hij thuis is. Ian is nog niet koud binnen en Billy veert opgetogen op “Nu gaan we Rocky door de wc spoelen!” Ian nog met z’n jas aan en Billy stuiterend door de kamer. Nu maak ik me echt een beetje zorgen: ‘Hij zal het toch niet echt ‘leuk’ vinden?’

De avond erop wordt Billy huilend wakker. Hij had een nachtmerrie. Huilen, huilen en in paniek.. hij had gedroomd dat Spekkie ook dood was gegaan.

Opgelucht troots ik Billy. “Huil maar even lekker ventje, geeft helemaal niks.”

Lees ook

Reageer op dit bericht