gratis verzending & volgende dag in huis

Sinterklaas is jarig.. en ik ook!

Geplaatst op 03 december 2013 in categorie Up close & personal

Sinterklaastijd. Voor mij extra bijzonder want ik ben op 6 december jarig. Samen met Sinterklaas. Ik krijg altijd de onvermijdelijke vraag: vond je dat niet vervelend, samen met Sinterklaas jarig zijn? Maar ik vond het juist magisch! Samen met Sinterklaas jarig zijn, ik voelde me heel speciaal. Wie kon dat nou zeggen? En ik vond het helemaal bijzonder na de komst van Sinterklaas in de kleuterklas. We zaten met alle kleuterklassen in de aula van de school en Sinterklaas nam plaats op een stoel op het podium. En nu als volwassene klinkt het heel fout, maar hij vroeg: ‘Wie wil er mijn staf vasthouden?’ De hele zaal rumoerig. Iedereen wilde dat natuurlijk. ‘Hoe ga ik dan kiezen?, zei Sinterklaas. Piet stelde voor om de eer te geven aan iemand die tegelijk met Sinterklaas jarig is. Er staken 3 kindjes hun hand op, waaronder ik. De 2 andere kindjes waren jarig op 5 december. En ik glunderde, want ik wist het en Sinterklaas wist het: ‘Ja maar weten jullie kinders, heel officieel ben ik niet op 5 december jarig, maar op 6 december*.’ En daar stond ik. Op het podium, helemaal trots, naast Sinterklaas, met de staf in mijn hand. Een mooier cadeau had ik als kind niet kunnen krijgen. Samen jarig zijn met Sinterklaas.

*heel officieel is 6 december ook helemaal niet de verjaardag van Sinterklaas, maar zijn sterfdag. Niemand weet wanneer de goedheiligman officieel geboren is en daarom vieren we zijn sterfdag.

Lees ook

Reageer op dit bericht