gratis verzending & volgende dag in huis

Toe aan vakantie

Geplaatst op 14 augustus 2013 in categorie Up close & personal

Billy loopt. Eindelijk. 2 dagen voordat we naar Spanje vertrekken, maakt hij de grote overstap van baby naar peuter. Zodra ze lopen lijken ze ook ineens een kop groter, maar dat is puur het gezichtsbedrog van horizontaal naar verticaal. Het is niet alleen voor ons een fase afsluiten om met een onnatuurlijke gekromde rug hem aan 2 handjes vasthouden en laten lopen, maar ook voor hem brengt het meer rust. Geen frustratie gilletjes meer van iets willen hebben waar hij niet bij kan. En kunnen gaan waar zijn broer naartoe gaat. Het geeft hem rust en een nieuwe wereld om te verkennen. En voor Billy houdt die wereld nooit op. Wij hebben kilometers gemaakt daar op dat resort in Spanje. Voor Ton en mij allesbehalve tot rust komen. In een omgeving van alleen maar zwembadwater zie ik alleen maar uitglijd- en verdrinkingsgevaar, dus waar Billy loopt, daar loop ik of Ton waaks achteraan. En daar loopt hij hoor, met z’n pamperkontje en alletwee zijn armen hoog in de lucht voor z’n evenwicht. En de tijd van vasthouden is voorbij mama, ik kan het zelf nu. Dat maakt hij opstandig duidelijk als ik zijn handje wil pakken in het kinderzwembadje waar het water tot buikhoogte staat. Hij trekt zijn handje terug en maakt er nog een geïrriteerd geluid bij. Verliest bijna zijn evenwicht, is trots dat hij weet te herstellen en loopt lachend en trots verder door het water. Na een week zit ik op het balkon, Ton heeft Billy net op bed gelegd en komt bij me zitten, hij zucht luid. En ik ben de eerste die het durft toe te geven: ‘Vermoeiend hè?’ Ton is blij dat ik er hetzelfde over denk: ‘Vermoeiend? Ik ben toe aan vakantie!’

Lees ook

Reageer op dit bericht