×

gratis verzending & volgende dag in huis

Frittata met vegetarische kip en zoete aardappel

We zagen de frittata al eens eerder voorbij komen met zalm, die erg in de smaak valt. Deze keer in een vegetarische variant met een rijke vulling van vegetarische kip, zoete aardappel en groente. Eigenlijk is de fritatta gewoon een Italiaanse variant op wat wij kennen als de boerenomelet. Een frittata is alleen dikker en wordt iets anders bereid. Je gaart een frittata langzaam op laag vuur of in de oven. Dit recept kun je ook prima koud eten. Dus ideaal als je een keer moet overwerken of op pad bent.

Lees verder »
Gevulde paprika met feta salade

Traditioneel is feta gemaakt van schapen- of geitenmelk. Feta heeft een heerlijke zoutige smaak en is daarom perfect als smaakmaker. Maar het is zeker geen magere kaassoort, dus eet het altijd met mate. In dit Slinc. recept gebruik ik geen rijst, pasta of aardappelen. Omdat je geen koolhydraten eet, compenseer je op deze manier de calorieën en kan een feta prima een keer als afwisseling.

Lees verder »
Portobello met romige vulling

Portobello is een chique naam, maar het is gewoon een grote kastanjechampignon. Paddenstoelen worden vaak ingedeeld bij de groenten, maar ze zijn eigenlijk schimmels. Vies woord, maar oh wat is deze reuze champignon smaakvol. En door zijn grote hoed ideaal om te vullen. Portobello’s bevatten weinig calorieën (ze bestaan 90% uit water!), maar zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Het eiwitgehalte van de portobello ligt tussen dat van groenten en vlees en bestrijkt dus het tussenliggende gebied. Uit testen blijkt dan ook dat als je dagelijks vlees vervangt door champignons dat je afvalt.

Lees verder »
1 2 3 4

 

Bewaren

Bewaren