×

gratis verzending & volgende dag in huis

Gevulde paprika met feta salade

Traditioneel is feta gemaakt van schapen- of geitenmelk. Feta heeft een heerlijke zoutige smaak en is daarom perfect als smaakmaker. Maar het is zeker geen magere kaassoort, dus eet het altijd met mate. In dit Slinc. recept gebruik ik geen rijst, pasta of aardappelen. Omdat je geen koolhydraten eet, compenseer je op deze manier de calorieën en kan een feta prima een keer als afwisseling.

Lees verder »
Chili con carne

Ik ben dol, dol, dól op Mexicaans eten. En dacht ik dat chili con carne hartstikke Mexicaans is, blijkt de oorsprong van dit gerecht helemaal niet in Mexico te liggen. Maar een overgewaaid Europees gerecht dat Texanen hebben geclaimd als zijnde: Texaans. En dan nog een misvatting: in de echte chili con carne horen helemaal geen bonen. Texanen zeggen: ‘if you know beans about chili, you know that chili has no beans.’ Maar laat ik nou helemaal gek zijn op bonen. En je lijf ook! Want bonen hebben veel gezondheidsvoordelen. Kidneybonen vertragen de opname van suikers in de bloedbaan en daarmee verlagen ze de bloedsuikerspiegel. Ze bevatten ook veel vezels dat ervoor zorgt dat je lang vol zit. Je hebt dus geen last van een hongergevoel in de avond. En kidneybonen verhogen het aantal gezonde darmbacteriën. Lekker en ontzettend gezond dus!

Lees verder »
Taco's

Ik heb een zwak voor Mexicaans eten, dus ik kon de taco niet achterwege laten. Heerlijk zo’n knapperige bite. Maar laat je niet verleiden door de lage calorieën van een taco (52 kcal), want een taco brengt je weinig voedingstoffen. Dus het is de kunst om een taco gezond en voedzaam te vullen. Met veel groente, kip en verse kruiden maak je een heerlijke Mexicaanse Slinc. taco.

Lees verder »
1 2 3 4

 

Bewaren

Bewaren