×

gratis verzending & volgende dag in huis

Spaghetti met spinazie en tartaar

Ken jij Popeye nog, die met een shot spinazie ineens heel sterk was? In een tekenfilm wordt alles uitvergroot, maar zo ver zat deze tekenfilm er niet eens naast. Want spinazie is met recht een powerbom. Het zit bomvol vitaminen C en K, voedingsstoffen, mineralen en vezels. Spinazie heeft maar weinig calorieën, maar de vezels zorgen ervoor dat je langer vol zit. Het groene blaadje bevat essentiële mineralen als calcium, magnesium en kalium en ja daar heb je Popeye weer: het mineraal ijzer. Spinazie kun je makkelijk éxtra door een gerecht heen gebruiken. Gewoon als toevoeging door je pasta, roerbakgerecht of als portie naast je rijst. En wist je dat je spinazie ook gewoon rauw kunt eten? Mix het met je sla of gebruik het gewoon als sla zelf. Ik gebruik spinazie ook in mijn powershot groentesap die ik maak met mijn slowjuicer (Slinc. Fase 3). 

Lees verder »
Koude pastasalade met geitenkaas

Een koud avondgerecht. Heerlijk tijdens warme dagen, maar ook ideaal om als maaltijd mee te nemen naar je werk. Voor als je een keer moet overwerken of een avonddienst hebt.  Als je van geitenkaas houdt, dan kun je je hart ophalen met dit recept. En ik gebruik gewoon de volvette variant, omdat er verder geen vlees of vis in voorkomt, mag dat best. Geitenkaas heeft ongeveer net zoveel verzadigde vetten als een volvette koemelk kaas. Alleen is geitenkaas wél lichter verteerbaar doordat de vetmoleculen kleiner zijn dan in koemelkkaas. Door de kleinere melkvetbolletjes in de melk is geitenmelk makkelijker verteerbaar en wordt het beter verdragen dan koemelkproducten.

Lees verder »
Skinny bloemkool pizza

Pizza eten tijdens je dieet, het kan wel. Ik heb met 2 pizza varianten (carpaccio en zalm) al eerder laten zien dat je tijdens Slinc. ook gewoon pizza kunt eten. Maar zo net na de vakantie ben je vaak wel even klaar met al dat 'lekkere' eten. Je gaat toch vaker uit eten of eet wat makkelijks, zoals bijvoorbeeld een pizza. En dan ben je juist blij dat nu je weer thuis bent, je weer zelf in de hand hebt wat je allemaal kunt eten. Dus met deze pizza ga ik nog net even een stapje verder. Een bloemkoolbodem. En dan geen kant-en-klare, maar een die je zelf maakt. Ook voor kinderen een perfecte manier om meer groente binnen te krijgen. Je kunt hem helemaal zelf beleggen met alles wat je lekker vindt aan groente, vlees of vis.

Lees verder »
1 2 3 4 5

 

Bewaren

Bewaren