gratis verzending & volgende dag in huis

Recepten

In mijn gratis online recepten laat ik zien dat je eigenlijk alles mag eten!

Zolang je de juiste verhoudingen en porties aanhoudt, mag je eigenlijk alles hebben. Ik houd de juiste balans aan tussen ‘voedzaam’ en ‘ongezond’. Zo kun je dus tóch producten gebruiken die wat vetter zijn of wat meer calorieën bevatten. Alle maaltijden zijn tussen de 550-650kcal. Al mijn recepten mag je tijdens Slinc. Fase 1 Afslanken gebruiken.

Vlees & Kipgerechten
NEW
R

Roti ken je misschien als Surinaams (afhaal)gerecht, maar Roti is brood. Een ongerezen rond of ovaal platbrood, dat nog het meest lijkt op een dunne pannenkoek of dunne tortilla. Het vel bestaat uit bloem en gele spliterwten of aardappelen. Voor de bereiding worden balletjes deeg uitgerold tot dunne ‘pannenkoeken’ die op een rotiplaat worden gebakken: een soort platte bakpan zonder opzetrand.

Roti is een van oorsprong Hindoestaans gerecht dat veel gemaakt en gegeten wordt in Suriname. Ze eten het vaak in combinatie met kip of ander vlees, kousenband, (zoete) aardappel, hardgekookte eieren, knoflook en ui. Roti eet je in Suriname met je handen en niet met bestek. Je scheurt een stukje van de roti pannenkoek af en schept hiermee het bijgerecht op.

Omdat roti dus eigenlijk een ‘wit’ product is (geen volkoren product), vervangen we hier de tradionele roti door een volkoren wrap.

Ontvang iedere maand de nieuwste recepten