Hollandse boerenomelet

Ingrediënten, 2 personen
• 1 ui
• 1 paprika
• 2 tomaten
• 200 gram gekookte aardappelen
• 6 eieren
• 1 theelepel gedroogde basilicum
• tabasco
• 1 eetlepel peterselie
• magere melk
• peper en zout
Bereiding
Kook de aardappels gaar en af laten koelen totdat ze echt koud zijn. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de gesnipperde ui goudgeel. Voeg de in stukjes gesneden paprika toe en laat deze 5 minuten meebakken. Ontvel ondertussen de tomaten en snijd ze in vieren. Snijd de koude aardappels in blokjes. Voeg daarna de tomaten, aardappelblokjes, basilicum, tobasco, peper en zout naar smaak toe. Houd het geheel op een laag vuurtje warm. Klop de eieren los met een scheutje melk en giet deze over de groente. Laat de omelet stollen en garneer af met gehakte peterselie. Snijd door de helft en serveer op 2 borden.
Tip: Je kunt ook de omelet apart bakken, vervolgens de groenten op 1 helft leggen en dubbelvouwen. De vulling kan ook gemaakt worden met andere groenten!
Reageer op dit bericht