gratis verzending & volgende dag in huis

Frittata met zalm

Frittata met zalm

Geplaatst op 06 september 2018 in categorie Vegetarische gerechten Gevulde gerechten

Een fritte-wattes? Een frittata. Eigenlijk gewoon een Italiaanse variant op wat wij kennen als de boerenomelet. De frittata is alleen wat dikker en wordt iets anders bereid. Je gaart een frittata langzaam op laag vuur of in de oven. Net zoals bij de boerenomelet kun je er eigenlijk allerlei groente doorheen doen die je lekker vindt.

Dit recept kun je ook prima koud eten. Dus ideaal als je een keer moet overwerken of op pad bent. En tijdens afvallen met Slinc. kun je dit recept niet alleen als avondmaaltijd gebruiken, maar ook voor ’s middags voor als lunch. Doe er nog 2 crackers bij en je hebt meteen een heerlijke lunch. Lekker voor een keer een zondagmiddag. 

Ingrediënten voor 2 personen 

  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 tl pesto
  • 100 ml melk + 50 gram kwark
  • 150 gram spinazie
  • 175 gram zalm
  • 200 gram courgette
  • 70 gram hüttenkäse
  • 2 tl dille
  • 4 cherry tomaten
  • 10 amandelen

Frittata met zalm

Zo maak je de frittata met zalm

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de courgette fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de spinazie, courgette en 2 tl pesto toe en bak het gedurende 2 minuten op middel hoog vuur mee. Zet het vuur uit en laat de groenten goed uitlekken in een vergiet.
  • Vet een ovenschaal van 23 x 15 cm in met wat bakspray of olie.
  • Klop nu de eieren los met de melk, kwark en één tl. dille. Voeg er naar wens wat peper en zout aan toe.
  • Schenk een heel dun laagje van het ei mengsel op de bodem. Doe vervolgens het groente mengsel er op en daarna de plakken zalm. Giet hier vervolgens het eimengsel overheen.
  • Snijd de cherry tomaten doormidden en hak de amandelen grof (kan ook heel kort in een keukenmachine).
  • Leg de tomaten boven op de frittata en verdeel de hüttenkäse in hoopjes over de frittata heen.
  • Strooi de amandelen en de overige tl dille over de frittata heen en bak hem in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken, wel zo handig. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.

Frittata met zalm

Gemiddelde voedingswaarde 

per eenpersoonsportie

  • 571 kcal
  • 38 gram vet, waarvan 5 gram verzadigd vet
  • 48 gram eiwitten
  • 11 gram koolhydraten

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze volkoren bami met zelfgemaakte satésaus.  Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Lees ook

Reageer op dit bericht