gratis verzending & volgende dag in huis

Gevulde paprika met feta salade

Geplaatst op 03 december 2019 in categorie Mexicaanse gerechten Gevulde gerechten

Traditioneel is feta gemaakt van schapen- of geitenmelk. Feta heeft een heerlijke zoutige smaak en is daarom perfect als smaakmaker. Maar het is zeker geen magere kaassoort, dus eet het altijd met mate. In dit Slinc. recept gebruik ik geen rijst, pasta of aardappelen. Omdat je geen koolhydraten eet, compenseer je op deze manier de calorieën en kan een feta prima een keer als afwisseling.

Ingrediënten voor twee personen

• 2 rode paprika’s
• 200 gram mager rundergehakt
• 1 ui
• 70 gram feta kaas
• handje pijnboompitten
• 1 teentje knoflook
• paprika poeder
• zout & peper
• 1 zakje slamelange
• verse groene pesto
• scheutje olijfolie

gevulde paprika met feta salade

Zo maak je de gevulde paprika’s

  • Zet een pan met water op en breng deze aan de kook. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van de paprika eraf en verwijder de zaadjes.
  • Kook de paprika’s in de pan tot ze al dente zijn (ongeveer 8 minuten).
  • Snijd de ui en knoflook klein en mix in een schaal de ui door het gehakt, samen met paprika poeder, zout en peper.
  • Druk het mengsel als vulling in de paprika (niet te hard want dan breekt de paprika). Brokkel daaroverheen wat fetakaas (gebruik 1/3 van de feta kaas) en strooi er ook wat pijnboonpitjes overheen. Tot slot wat olijfolie overheen.
  • Doe de paprika’s in een ovenschotel waar je een klein beetje water op de bodem doet. Na 30 minuten zet je de paprika’s nog 3 minuten onder de grill in de oven. 
  • Maak ondertussen de salade. Meng 2 eetlepels groene pesto door je salade en strooi daar de rest van de fetakaas en pijnboompitjes overheen.
  • Serveer 2 halve paprika’s per persoon en salade erbij.

545 kcal, 31 gram eiwit, 9 gram koolhydraten, 42 gram vet, waarvan verzadigd 14 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

gevulde paprika met feta salade

 

Lees ook

Reageer op dit bericht