gratis verzending & volgende dag in huis

Gevulde paprika’s met vegetarisch gehakt

Geplaatst op 01 december 2020 in categorie Vegetarische gerechten Gevulde gerechten

Een vegetarisch recept is echt niet alleen voor vegetariërs. Het is juist goed om eens de dierlijke eiwitten en vetten die je via vlees binnenkrijgt te vervangen door plantaardige eiwitten en vetten. Je kunt vlees heel makkelijk vervangen door eieren, kikkererwten, kaas, soja en noten. Maar er zijn tegenwoordig ook zoveel lekkere vleesvervangers in het koelvak. Zo vervang je kip en gehakt heel makkelijk door een vegetarisch variant. Zoals in deze gevulde paprika’s, heerlijk met zure room en geraspte kaas.

Ingrediënten voor 2 personen

• 3 paprika’s
• 200 gram broccolirijst
• 100 gram ongekookte granen bijvoorbeeld; bulgur, couscous, quinoa of zilvervliesrijst
• 200 gram vegetarisch gehakt
• 1 el Italiaanse kruiden
• 2 teentjes knoflook
• 1 rode ui
• 200 gram gezeefde tomaat
• 50 gram zure room
• 50 gram geraspte 30+ kaas
• 2 bosuien

Liever niet vegetarisch? Dan vervang je het vegetarisch gehakt door rundergehakt.

Zo maak je de gevulde paprika’s

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de granen zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de paprika’s in de lengte en haal de zaadlijsten eruit.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui 1-2 minuten. Voeg vervolgens het vegetarische gehakt en de broccolirijst toe. Bak ± 6 minuten. Breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
  • Voeg vervolgens de gezeefde tomaat toe en verhit 2 minuten. Voeg de gekookte granen toe en meng het geheel.
  • Vul de halve paprika’s met het gehakt,- broccolimengsel. Garneer met de geraspte kaas en schuif de paprika’s voor ±8-10 minuten de oven in of totdat de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de bosuien in dunne ringen.
  • Garneer de gevulde paprika’s met de zure room en de bosui.

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie per persoon gemiddeld 597 kcal, 19,3 gram vezels, 8 gram eiwitten, 62 gram koolhydraten, 16,8 gram vet, waarvan verzadigd 5,3 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze gevulde paprika’s met vegetarisch gehakt. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Lees ook

Reageer op dit bericht