gratis verzending & volgende dag in huis

Gevulde portebello

Geplaatst op 29 november 2022 in categorie Vlees & Kipgerechten Gevulde gerechten

Portebello

Portobello is een chique naam, maar het is gewoon een grote kastanjechampignon. Paddenstoelen worden vaak ingedeeld bij de groenten, maar ze zijn eigenlijk schimmels. Een vies woord, maar oh wat is deze reuze champignon smaakvol. En door zijn grote hoed ideaal om te vullen. De mascarpone in deze gevulde portebello is een heerlijke romige tegenhanger van het zout van de pesto en bouillon.

recept portebello

Gezonde gevulde portebello

Deze gevulde portebello is een gezond recept als je bezig bent met afvallen met Slinc. of gezond wil eten. Portobello’s bevatten weinig calorieën (ze bestaan 90% uit water!), maar zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Het eiwitgehalte van de portobello ligt tussen dat van groenten en vlees en bestrijkt dus het tussenliggende gebied. Uit testen blijkt dan ook dat als je dagelijks vlees vervangt door champignons dat je meer afvalt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 portobello ’s
  • 500 gram cannellini bonen uit blik
  • 6 tl groene pesto*
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 100 ml natriumarme kippenbouillon
  • 250 gram kipreepjes naturel
  • 1 el Euroma Oosterse kipkruiden
  • 2 el mascarpone
  • 2 el halfvolle melk
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 200 gram spinazie

Gevulde portebello

Pesto maken

Maak je de pesto liever zelf? Je hebt het volgende nodig:

  • 3 handjes basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram (geroosterde) pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Mix alle ingrediënten in een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.

Zo maak je de gevulde portobello

  • Verwarm de oven op 200 graden en maak de portobello’s schoon. Smeer de portobello’s aan de buitenkant in met wat olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Verdeel over elke portobello 1 tl pesto. Bak de portobello’s in ±10 minuten gaar in de oven.
  • Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Bak de kip met de Oosterse kruiden 6 minuten. Voeg vervolgens de cannellini bonen en de bouillon en kook ongeveer 3 minuten. Vervolgens voeg je de mascarpone, halfvolle melk en pesto toe en roer het geheel goed door en bak 2 minuten aan.
  • Dan doe je er de spinazie bij en laat je deze goed slinken. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 5 minuten stoven met een deksel.
  • Haal vervolgens de portobello’s uit de oven en vul met het bonenmengsel. Wat er niet in past serveer je er gewoon los bij. Garneer eventueel met wat verse peterselie.

Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.

Gevulde portebello recept

Gemiddelde voedingswaarde

per eenpersoonsportie

  • 595 kcal
  • 18 gram vet, waarvan verzadigd 5,5 gram
  • 56 gram eiwitten
  • 42 gram koolhydraten
  • 22 gram vezels

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze gevulde portebello. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Portebello gevuld

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht