gratis verzending & volgende dag in huis

Mexicaans gevulde paprika

Geplaatst op 30 augustus 2018 in categorie Vlees & Kipgerechten Mexicaanse gerechten Gevulde gerechten

Als je naar dit recept kijkt, zul je misschien de rijst, pasta of aardappelen missen. Maar ik gebruik in dit recept kidneybonen. Dit zijn koolhydraatrijke groente en dus prima om te gebruiken in plaats van rijst, pasta of aardappelen. De koolhydraten in een kidneyboon zorgen voor een lagere en meer geleidelijke stijging van de bloedsuikerspiegel. Ideaal dus tijdens Slinc. Daarnaast zitten er in bonen veel eiwitten en vezels die ervoor zorgen dat je langer een vol gevoel hebt. 

Ingrediënten voor 2 personen 

• 2 puntpaprika’s
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• 1/2 rode peper
• 250 gram mager rundergehakt
• 100 gram courgette
• 125 gram kidney bonen
• 125 gram maïs
• 150 gram gezeefde tomaat
• 50 gram geraspte 30+ kaas
• 20 gram walnoten
• handje rucola
• peper en zout
• paprika poeder

Mexicaans gevulde paprika

Zo maak je de gevulde paprika

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit aan. Doe vervolgens de gehakt erbij en bak dit gaar. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder naar wens. Wanneer de gehakt klaar is voeg je de courgette, mais en kidney bonen toe. Bak dit gedurende twee minuten mee en voeg vervolgens de gezeefde tomaat toe. Laat het geheel op laag vuur nogmaals twee minuten door pruttelen.
  • Snijd de punt paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en spoel schoon. Dep ze vervolgens droog.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie/bakspray en leg de doormidden gesneden paprika’s erin.
  • Vul de paprika’s met het gehakt en bonen mengsel. Hak de walnoten fijn en strooi dit samen met de kaas over de paprika’s heen. Doe de gevulde paprika’s voor ongeveer 15-20 minuten in de oven en decoreer ze naar de tijd eventueel met een handje rucola voor extra pit.

574 kcal, 44 gram eiwitten, 33 gram koolhydraten, 20 gram vezels, 27 gram vet, waarvan 8 gram verzadigd.

Mexicaans gevulde paprika

 

Lees ook

Reageer op dit bericht