gratis verzending & volgende dag in huis

Mexicaans gevulde paprika

Mexicaans gevulde paprika

Geplaatst op 30 augustus 2018 in categorie Vlees & Kipgerechten Mexicaanse gerechten Gevulde gerechten

Kidneybonen als koolhydraten

Als je naar dit recept kijkt, mis je misschien de rijst, pasta of aardappelen. Maar ik gebruik in dit recept kidneybonen. Dit zijn koolhydraatrijke groente en dus prima om te gebruiken in plaats van rijst, pasta of aardappelen.  Dat lees je goed: een kidneyboon is een groente en valt onder peulvruchten.

De vezels in een kidneyboon zorgen voor een lagere en meer geleidelijke opname van de koolhydraten (suikers) in de bloedbaan. Daardoor blijft de bloedsuikerspiegel meer stabiel, wat juist belangrijk is als je graag wilt afvallen. Daarnaast zitten er in bonen veel eiwitten en vezels die ervoor zorgen dat je langer een vol gevoel hebt. En dat met maar weinig calorieën.

Eet dus gerust wat vaker kidneybonen in plaats van je standaard koolhydraat als rijst, pasta of aardappelen tijdens afslanken met Slinc.

Mexicaans paprika ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen 

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 100 gram courgette
  • 125 gram kidneybonen
  • 125 gram maïs
  • 150 gram gezeefde tomaat
  • 50 gram geraspte 30+ kaas
  • 20 gram walnoten
  • handje rucola
  • peper en zout
  • paprika poeder

Gevulde puntpaprika met kidneybonen

Zo maak je de Mexicaanse gevulde paprika

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit aan. Doe vervolgens de gehakt erbij en bak dit gaar. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder naar wens. Wanneer de gehakt klaar is voeg je de courgette, mais en kidney bonen toe. Bak dit gedurende twee minuten mee en voeg vervolgens de gezeefde tomaat toe. Laat het geheel op laag vuur nogmaals twee minuten door pruttelen.
  • Snijd de punt paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en spoel schoon. Dep ze vervolgens droog.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie/bakspray en leg de doormidden gesneden paprika’s erin.
  • Vul de paprika’s met het gehakt en bonen mengsel. Hak de walnoten fijn en strooi dit samen met de kaas over de paprika’s heen. Doe de gevulde paprika’s voor ongeveer 15-20 minuten in de oven en decoreer ze naar de tijd eventueel met een handje rucola voor extra pit.

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze Mexicaanse gevulde paprika. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Gevulde paprika Mexicaans

Gemiddelde voedingswaarde 

per eenpersoonsportie

  • 574 kcal
  • 27 gram vet, waarvan 8 gram verzadigd vet
  • 44 gram eiwitten
  • 33 gram koolhydraten
  • 20 gram vezels

Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.

Recept gevulde paprika's

Lees ook

Reageer op dit bericht