Mexicaanse gevulde courgette

Ingrediënten voor 4 personen
• 4 courgettes
• 500 gram rode kidneybonen
• 400gr rundergehakt
• 1 ui
• 2 tomaten
• 1 rode paprika
• 1 teentje knoflook
• snufje chilipoeder
• 1tl paprikapoeder
• 1/2tl komijnpoeder
• 100gr geraspte 30+ kaas
• 2el olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met water op waar de courgettes in passen om te blancheren. Snijd in de lengte een kapje van de courgette af (1/4 deel) en lepel de courgettes uit. Snijd de kapjes in kleine blokjes en bewaar deze. Hak de ui en knoflook fijn en snijd de tomaten en paprika in blokjes.
Giet de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig ziet. Schep het gehakt erbij en rul deze een paar minuten tot het gaar is. Voeg de stukjes courgette, tomaat en paprika toe en bak deze even mee. Als laatste komen de kidneybonen erbij met alle specerijen en de helft van de geraspte kaas. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen.
Blancheer de courgettes 1-2 minuten in het kokende water. Haal ze eruit en spoel ze af onder koud water. Leg ze daarna in een ingevette ovenschaal en vul ze met het mengsel. Strooi de resterende kaas erover en schuif de ovenschaal in de oven. Bak dit 10 minuten totdat de kaas een goudbruin korstje heeft.
Niet alles past in de courgettes. Alles wat je overhoudt kun je er los bij serveren op je bord.
Reageer op dit bericht