Pompoenlasagne

Gezonde en slanke lasagne
Een lasagne met verse ingrediënten en zonder pakjes en zakjes. Ingewikkeld? Helemaal niet. Alleen je moet even weten hoe je de lasagne goed op smaak kunt brengen met verse producten. De saus is heel basic, maar meer is er ook niet nodig voor een goede smaak: tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, knoflook en Italiaanse kruiden.
Volkoren lasagne
Door (verse) volkoren lasagnebladen te gebruiken maak je een gezonde volkoren lasagne met gehakt en groenten. Samen met de linzen zit deze lasagne vol met vezels, dat is goed voor de darmen. Met de pompoenlasagne zet je een gezonde lasagne op tafel. Een ideaal recept als je wilt afvallen.
Tip: Liever geen vegetarisch gehakt? Je mag ook rundergehakt gebruiken.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gram pompoen lasagnebladen
- 125 gram volkoren lasagnebladen
- 1 courgette
- 600 gram Italiaanse roerbakgroenten gesneden
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 200 gram linzen
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 2 el Italiaanse kruiden
- 2 el zwarte balsamicoazijn
- 1 bol mozzarella light
- 50 gram geraspte 30+ kaas
- Optioneel: 1 el groene pesto
Zo maak je de lasagne met gehakt en groenten
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoorheen en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, 1 el Italiaanse kruiden en de balsamicoazijn toe en laat de tomatensaus ±10 minuten pruttellen.
- Giet de linzen af en laat uitlekken. Snijd de courgette in kleine blokjes.
- Verhit 1 el olie in een grote pan en bak het vegetarische gehakt aan met de overige Italiaanse kruiden. Voeg naar 4 minuten de Italiaanse roerbakgroenten en de courgette toe en bak 6-8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de linzen toe.
- Schep de tomatensaus bij het gehakt en de groenten in en meng goed door elkaar.
- Verdeel eerst een dunne laag saus over een grote ovenschaal. Leg vervolgens een aantal lasagne bladen erop gevolgd door de pompoenlasagne bladen. Bedek vervolgens weer met een laag saus en ga zo door tot alles op is. Eindig met de saus.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de geraspte kaas en de mozzarella over de saus en eventueel de groene pesto.
- Bak de lasagne ±20 minuten in de oven.
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.
Gemiddelde voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 514 kcal
- 14 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram
- 34 gram eiwitten
- 56 gram koolhydraten
- 16 gram vezels
- 1,2 gram zout
Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze pompoen volkoren lasagne. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof
“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht