Shakshuka met zoete aardappel

Shakshuka
Shakshuka of ook wel Shakshouka genoemd. Moeilijke naam, maar eigenlijk een makkelijk gerecht. Dit eenpansgerecht vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten (Arabisch) vandaar de naam. Maar op z’n Nederlands is het eigenlijk gewoon eieren in tomatensaus op smaak gebracht met heel veel kruiden. Een simpel gerecht, maar wel echt heel lekker en aan te passen naar je eigen wensen in kruiden en groenten die je toevoegt.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram zoete aardappel blokjes
- 6 grote tomaten of 1 blik tomatenblokjes
- 100 gram spinazie
- 50 gram feta
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 paprika’s
- ½ courgette
- ½ rode peper
- 4 eieren
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl gemalen komijnpoeder
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 el chilisaus zonder toegevoegde suikers
- 10 gram koriander
Zo maak je de shakshuka zoete aardappel
- Snipper de ui. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Snijd ook de courgette in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan met deksel. Bak de zoete aardappelblokjes ±4 minuten aan. Voeg vervolgens de ui, rode peper en de knoflook toe en bak 1-2 minuten aan. Voeg tenslotte de gesneden paprika’s en de courgette toe en bak nog 4 minuten mee.
- Breng de groenten en zoete aardappel op smaak met de paprikapoeder en komijn. Voeg eventueel wat peper en zout toe.
- Snijd de tomaten in blokjes indien je verse tomaten gebruikt. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de sweet chilisaus toe en laat het geheel ±5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Roer hand voor hand de spinazie door de saus totdat het geslonken is.
- Maak vier kuiltjes in de groenten met saus en breek hierboven de eieren.
- Doe de deksel op de pan en laat de eieren ± 8 minuten stollen.
- Snijd ondertussen de koriander fijn en brokkel de feta.
- Garneer de shakshuka met koriander en feta.
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.
Gemiddelde voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 504 kcal
- 22 gram vet, waarvan verzadigd 6
- 28 gram eiwit
- 42 gram koolhydraten
- 11 gram vezels
Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze Shakshuka zoete aardappel. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof
“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht