gratis verzending & volgende dag in huis

Shakshuka met zoete aardappel

Geplaatst op 07 juli 2020 in categorie Vegetarische gerechten Gevulde gerechten

Shakshuka of ook wel Shakshouka genoemd. Moeilijke naam, maar eigenlijk een makkelijk gerecht. Dit eenpansgerecht vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten (Arabisch) vandaar de naam. Maar op z’n Nederlands is het eigenlijk gewoon eieren in tomatensaus op smaak gebracht met heel veel kruiden. Een simpel gerecht, maar wel echt heel lekker en aan te passen naar je eigen wensen in kruiden en groenten die je toevoegt.

Ingrediënten voor 2 personen

• 1 rode ui
• 1 teen knoflook
• 2 paprika’s
• ½ courgette
• ½ rode peper
• 200 gram zoete aardappel blokjes
• 1 tl paprika poeder
• 1 tl gemalen komijnpoeder
• 1 klein blikje tomatenpuree
• 6 grote tomaten of 1 blik tomatenblokjes
• 100 gram spinazie
• 2 el chilisaus zonder toegevoegde suikers
• 4 eieren
• 50 gram feta
• 10 gram koriander

Shakshuka met zoete aardappel

Zo maak je de shakshuka

  • Snipper de ui. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Snijd ook de courgette in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan met deksel. Bak de zoete aardappelblokjes ±4 minuten aan. Voeg vervolgens de ui, rode peper en de knoflook toe en bak 1-2 minuten aan. Voeg tenslotte de gesneden paprika’s en de courgette toe en bak nog 4 minuten mee.
  • Breng de groenten en zoete aardappel op smaak met de paprikapoeder en komijn. Voeg eventueel wat peper en zout toe.
  • Snijd de tomaten in blokjes indien je verse tomaten gebruikt. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de sweet chilisaus toe en laat het geheel ±5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Roer hand voor hand de spinazie door de saus totdat het geslonken is.
  • Maak vier kuiltjes in de groenten met saus en breek hierboven de eieren.
  • Doe de deksel op de pan en laat de eieren ± 8 minuten stollen.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn en brokkel de feta.
  • Garneer de shakshuka met koriander en feta.

Shakshuka met zoete aardappel

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie per persoon gemiddeld 504 kcal, 11 gram vezels, 28 gram eiwitten, 42 gram koolhydraten, 22 gram vet, waarvan verzadigd 6 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken tijdens Fase 1 van Slinc. als je wilt afvallen, dus ook deze Shakshuka met zoete aardappel. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt. 

Shakshuka met zoete aardappel

Lees ook

Reageer op dit bericht