gratis verzending & volgende dag in huis

Taco’s

Geplaatst op 26 maart 2019 in categorie Vlees & Kipgerechten Mexicaanse gerechten Gevulde gerechten

Ik heb een zwak voor Mexicaans eten, dus ik kon de taco niet achterwege laten. Heerlijk zo’n knapperige bite. Maar laat je niet verleiden door de lage calorieën van een taco (52 kcal), want een taco brengt je weinig voedingstoffen. Dus het is de kunst om een taco gezond en voedzaam te vullen. Met veel groente, kip en verse kruiden maak je een heerlijke Mexicaanse Slinc. taco.

Ingrediënten voor twee personen

• 400 gram Chinese wokgroenten
• 6 taco schelpen
• 250 gram kip­dij­reep­jes sho­ar­ma of 300 gram kippendijen (zelf in reepjes te snijden)
• 1/4 komkommer
• 1 avocado
• 2 el hüttenkäse of 40 gram feta
• Sap van 1/2 limoen
• snufje chili vlokken
• peper en zout na wens
• 50 gram geraspte 30+ kaas 

Taco kruidenmix

•2 theelepels zoete paprikapoeder
• 1 theelepels gemalen komijn
• 1 theelepel chiliflakes
• 1 theelepel oregano
• 1/2 tl uienpoeder
• 1/2 tl kerriepoeder
• 1 tl zwarte peper
• snufje kaneel
• snufje zout
• snufje knoflookpoeder 

Zo maak je de taco’s

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de taco schelpen volgens de verpakking.
  • Doe wat olie in een pan en bak de kipdijreepjes aan. Indien je hele kippendijen gebruikt, snijd je deze eerst even in reepjes.
  • Voeg na 5 minuten ook de Chinese wokgroenten door en bak het geheel op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg daarna de gewenste hoeveelheid taco kruiden toe en roer het er goed doorheen.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en zet apart.
  • Prak de avocado en meng deze met de limoen sap, hüttenkäse of feta, chili vlokken en peper en zout.
  • Haal de taco’s uit de oven en vul ze met de taco vulling. Strooi er ten slotte nog wat geraspte kaas, komkommer en avocado spread overheen.

639 kcal, 39 gram eiwitten, 35 gram koolhydraten, 36 gram vet, waarvan verzadigd 6 gram.

 gezonde tacos

 

Lees ook

Reageer op dit bericht