gratis verzending & volgende dag in huis

Vegetarisch gevulde courgette

Geplaatst op 26 mei 2015 in categorie Vegetarische gerechten Gevulde gerechten

Ingrediënten, 2 personen

• 2 courgettes (middelgroot) 
• 2 tomaten 
• 125 gram champignons 
• 2 teentjes knoflook 
• 1/2 tl basilicum (gedroogd) 
• 1/2 tl oregano (gedroogd) 
• snufje rode peper (gedroogd) 
• 2 el olijfolie 
• 4 el Parmezaanse kaas 
• verse basilicum 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in de lengte door en lepel de courgettes uit. Doe de pulp in een kom en bewaar deze. Halveer de tomaten en haal de pitjes eruit (gooi dit weg). Snijd de ontpitte tomaten en champignons in kleine blokjes en doe deze bij de pulp van de courgettes. Voeg de basilicum, geperste knoflook, oregano, rode peper, olijfolie en 2 el. Parmezaanse kaas toe en roer alles door elkaar.

Leg de halve courgettes in een ovenschaal en verdeel de mix over de 4 uitgeholde courgettes. Doe er aluminium folie overheen en laat het 30 minuten in de oven staan tot de courgette zacht is.

Garneer af met de overige Parmezaanse kaas en verse basilicum.

 

Lees ook

Reageer op dit bericht