gratis verzending & volgende dag in huis

Bloemkool pizza

Bloemkool pizza

Geplaatst op 20 augustus 2019 in categorie Pizza

Bloemkool pizzabodem

Pizza eten tijdens een dieet: het kan zeker wel. En helemaal met deze zelfgemaakte bloemkoolpizza. Ze zijn er tegenwoordig ook kant-en-klaar, zoals de Magioni pizzabodem bloemkool. Maar wil je echt een gezonde pizzabodem gebruiken, maar de bodem dan zelf. Zo krijg je niet alleen minder calorieën binnen, maar ook loads meer vezels! Dit is ook voor kinderen een perfecte manier om meer groente binnen te krijgen.

Je kunt de bloemkool pizzabodem helemaal zelf beleggen met alles wat je lekker vindt aan groente, vlees of vis.

Bloemkoolpizza bodem

Ingrediënten voor 1 persoon

Voor de bodem:

  • 600 gram bloemkool
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • 1 handje geraspte 20+ kaas

Topping voor de bloemkool pizza:

  • 1 blikje tomatenpuree
  • Groente die je lekker vindt: champignons, paprika, (cherry)tomaat, (rode) ui, courgette, etc.
  • 50 gram rauwe ham (Je kunt ook kiezen voor een ander beleg zoals rundergehakt of garnalen)
  • 1 handje geraspte 20+ kaas
  • Handje rucola

Bloemkoolpizza

Zo maak je de bloemkool pizza

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de bloemkool in roosjes en doe deze in een keukenmachine. Maal de bloemkool tot fijne kruimels. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ook de bloemkool raspen met een rasp.
  • Om de bloemkool om te toveren tot een pizzabodem is het belangrijk dat de bloemkool zo droog mogelijk is. Kook de bloemkool kruimels 5 minuten en giet het af. Doe de bloemkool in een theedoek en wring goed alle vocht eruit.
  • Terwijl de bloemkool kookt of in de oven zit, snijd je alle groente klein.
  • Doe de uitgeknepen bloemkool in een kom samen met het ei, oregano, kaas, peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel egaal over het bakpapier op de bakplaat. Met de bolle kant van een lepel kun je de bodem goed aandrukken. Zorg dat de bodem niet te dik is.
  • Bak de bodem in ongeveer 20 minuten lichtbruin. Haal de bloemkool pizza bodem uit de oven en beleg deze met tomatenpuree, de rauwe ham en alle groente.
  • Doe daaroverheen nog wat geraspte kaas en dan nog zo’n 15 minuutjes in de oven. Haal de pizza uit de oven en garneer af met wat rucola.

Bloemkool pizzabodem

Gemiddelde voedingswaarde 

per eenpersoonsportie

  • 514 kcal
  • 16 gram, waarvan verzadigd 5 gram
  • 50 gram eiwitten
  • 33 gram koolhydraten
  • 18 gram vezels

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen met Slinc., dus ook deze bloemkoolbodem pizza. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Nog meer zin in gezonde pizza’s? Probeer ook eens de pizza varianten met carpaccio en zalm van gezonde Slinc. recepten.

Bloemkoolbodem pizza

Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht