Pizza tonijn met naanbrood als bodem

Gezonde pizza
Pizza, dat klinkt als een verboden maaltijd tijdens een dieet. Diepvriespizza’s zijn inderdaad uit den boze tijdens Slinc. Wist je dat van alle kant-en-klaar producten in pizza het meeste zout zit? Maar niet alleen zout, ze bevatten ook veel verzadigde vetten en nauwelijks voedingsstoffen. Eigenlijk is een kant-en-klaar pizza dus gewoon 1 bonk rotzooi voor je lijf (sorry!). Maar goed nieuws: je kunt heel gemakkelijk een gezonde pizza variant maken.
Alleen al door de witte bloembodem te vervangen door een volkoren variant heb je een goede basis voor een gezonde pizza als je graag wilt afvallen met Slinc. Ook naanbrood is er tegenwoordig in een volkoren variant. Dit maakt naan een perfecte bodem voor een gezonde pizza tonijn. In tonijn zit veel eiwitten, dat zorgt ervoor dat je lang vol zit.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 volkoren naanbroden
- 150 gram gezeefde tomaat
- 1 teen knoflook
- 2 tl oregano
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- Hand cherry tomaten
- 1 bol mozzarella
- 200 gram (uitgelekt) tonijn op olijfolie
- 100 ml volle yoghurt
- 50 gram ijsbergsla
Naanbrood
Naanbrood is een bijgerecht en komt uit de Indiase keuken. Traditioneel gebruiken ze naanbrood om andere gerechten mee op te scheppen, als een lepel. Naanbrood wordt van oorsprong bereid met zuurdesem, maar in de moderne keuken gebruiken ze tarwemeel. De typische smaak krijgt het naanbrood van de toevoeging van knoflook, komijn, koriander en zwarte komijn.
Omdat naanbrood er ook in een volkoren variant is, maakt dit een perfecte bodem voor een gezonde pizza.
Zo maak je de pizza tonijn met naanbrood als bodem
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Laat de tonijn goed uitlekken. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Meng de volle yoghurt met de overige knoflook en laat staan. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een schaaltje de gezeefde tomaat met de helft van de knoflook, de oregano en een snufje peper en zout.
- Smeer de volkoren naanbroden in met de tomatensaus en verdeel de paprika’s*, tonijn en mozzarella over de bodems.
- Bak de pizza’s 15-20 minuten af in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Garneer met cherry tomaten, sla en zelfgemaakte knoflooksaus.
*Heb je teveel paprika over? Eet dit er dan los bij.
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.
Gemiddelde voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 599 kcal
- 26,9 gram, waarvan verzadigd 7 gram
- 48,4 gram eiwitten
- 37 gram koolhydraten
- 7,3 gram vezels
Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze pizza tonijn met naanbrood als bodem. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Gezonde pizza maken
Ben jij ook zo gek op pizza? Slinc. heeft meerdere recepten voor gezonde pizza’s.

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof
“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht