Chili quinoa

Ingrediënten 6 personen
- 1 kopje quinoa (kleur maakt niet uit)
- 2 kopjes water
- 1 bouillonblokje
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik zwarte bonen (400 gram)
- 1 blik rode of kidney bonen (400 gram)
- 2 tl chilipoeder
- 1/2 el knoflookpoeder
- 1/2 el paprika
- zout en peper naar smaak
- bosui voor garnering
Bereiding
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Giet de quinoa af en laat deze nog even staan in de pan met een deksel erop zodat de quinoa goed droog wordt. Snijd de ui, paprika’s, courgette en wortel in kleine blokjes / stukjes. Kook water in een waterkoker en gebruik 2 kopjes water om het bouillonblokje in op te lossen.
Verhit de olijfolie in een wokpan. Voeg de ui toe en bak deze tot de ui glazig is, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg daarna de gesneden wortel en paprika toe en roerbak de groente door goed te blijven roeren. Voeg na ongeveer 4 minuten de courgette toe en bak deze kort mee.
Doe de groentebouillon erbij, de tomatenblokjes, de zwarte en rode bonen en de quinoa. Roer alles goed door elkaar en voeg tot slot de kruiden toe: chili-, knoflook- en paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Breng de chili aan de kook en laat ongeveer 25 minuten rustig pruttelen.
Serveer de chili in een kommetje en gebruik de bosui als garnering.
Tip: Halveer alles als je het recept voor 2-3 personen wilt maken. Je kunt de bonen die je over houdt ook koud door een salade gebruiken. Of houd je aan het originele recept en vries de rest in.
Reageer op dit bericht