Salsa rijst met zwarte bonen

Ingrediënten voor 2 personen
• 100 gram zilvervliesrijst
• 175 gram Salsa saus
• 400 gram zwarte bonen
• 1 ui
• 1 rode paprika
• 2 teentjes knoflook
• 1 el olijfolie
• Koriander
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en snij de paprika in kleine stukjes. De ui gebruik je in dit recept rauw, dus die hoef je verder niet te bereiden. Pel de knoflook en snij ook deze deze in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en paprika. Zet het vuur lager en roerbak de paprika gaar. Doe na +/- 3 minuten de bonen erbij. Verwarm de bonen op laag vuur. Doe op het laatst de salsa saus erbij en laat deze kort mee verwarmen.
Serveer de zilvervliesrijst op een diep bord, doe daar wat rauwe ui ringen op en daarover heen de zwarte salsa bonen. Garneer nog af met wat ui ringen en eventueel koriander.
Eet je liever wel vlees? Je kunt dit recept ook met kipfilet eten. Gebruik dan ipv 400 gram bonen: 200 gram bonen en 200 gram kipfilet.
Koriander is een specifieke smaak (beetje citroenachtig) die niet iedereen lust. Je kan dit natuurlijk ook gewoon weglaten.
Reageer op dit bericht