gratis verzending & volgende dag in huis

Sla wrap met fiësta vulling

Sla wrap met fiësta vulling

Geplaatst op 02 juni 2015 in categorie Salades Mexicaanse gerechten

Ingrediënten, 2 personen

• 1 krop veldsla  
• 1 rode paprika  
• 1 gele paprika  
• 1 rode ui 
• 400 gram kidney bonen  
• 1 teentje knoflook  
• 1 el. verse koriander 
• 1 el chili poeder  
• ½ el komijn  
• ½ limoen  
• 1 el. olijfolie 
• snufje peper en zout

 

Voor de zure room dressing:

• 2 el. zure room 
• ½ limoen 
• 1 tl. limoenrasp  
• ½ el. verse koriander 
• snufje zout

Voor de sladressing:

• 2 el. olijfolie 
• 1 el. azijn 
• 1 el. gembersiroop 
• 1 tl. mosterd  
• peper en zout

 

Bereiding

Haal 8 grote slablaadjes van de krop sla en was deze. Leg deze verdeeld over 2 borden alvast neer.

Maak de zure room dressing alvast klaar in een apart kommetje. Doe alle ingrediënten erin en roer door elkaar. Doe hetzelfde voor de sladressing.

Snij de overige sla klein, was de sla en doe het in een slaschaal. Was de paprika’s en snijd deze samen met de rode ui in kleine blokjes. Gebruik de helft van de gesneden groente voor de salade. Giet de sladressing eroverheen en mix het door elkaar.

Verhit de olie in een wokpan en doe de andere helft van de gesneden groente in de pan. Doe er vervolgens de kidneybonen bij en laat deze even warm worden. Doe er vervolgens alle kruiden bij en roer goed door elkaar.

Serveer de fiësta vulling op de sla blaadjes en doe de dressing erover heen. Serveer de salade er apart bij.

Je kunt dit gerecht ook eten tijdens Fase 1 van Slinc. De zure room is een ingrediënt die je niet kent uit je lijstje. Het is een vetter product, maar dat geeft niet, want je eet verder geen koolhydraten (rijst, pasta of aardappelen) en vlees of vis bij dit gerecht.

Je kunt dit gerecht ook koud eten. Lekker voor bij de barbecue!

 

Lees ook

Reageer op dit bericht