gratis verzending & volgende dag in huis

Tortilla kip met guacamole en salsa

Geplaatst op 22 september 2015 in categorie Vlees & Kipgerechten Mexicaanse gerechten

Ingrediënten 4 personen

• 2 kipfilets (500 gram)
• 1 ui
• 1 groene paprika
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
• 8 volkoren tortilla’s
• 4 eetlepels olijfolie

Voor de marinade:

• 2 el citroensap (vers of uit een flesje)
• 3 tl gemalen komijn
• 2 tl knoflookpoeder
• ½ tl paprika poeder
• 2 tl uienpoeder
• snufje tabasco
• snufje zout en peper

Bereiding
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje en roer het door elkaar.

Snijd de kipfilets in reepjes en doe deze in een grote schaal. Roer de marinade erdoor en zet dit even in de koelkast zodat de marinade kan intrekken. Maak ondertussen de guacamole en salsa saus.


Voor de guacamole:

• 2 rijpe avocado’s
• 1 kleine ui
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 el citroensap (vers of uit een flesje)
• snufje tabasco
• snufje zout en peper

Bereiding
Schil de avocado’s en snijd in stukjes alle vruchtvlees van de pit en doe deze op een groot bord. Prak de stukjes avocado fijn met een vork en doe dit praksel in een kommetje. Snijd de ui heel klein. Roer dit door de fijngeprakte avocado samen met de knoflookpoeder, citroensap en tabasco. Voeg naar smaak peper en zout toe.


Voor de salsa saus:

• 1 blik tomatenblokjes (400 g)
• 1 teentje knoflook
• 1/2 rode peper
• 1 ui
• 1/2 tl komijn
• 2 el citroensap (vers of uit een flesje)
• 1 tl paprikapoeder
• zout

Bereiding

Verwijder de zaadjes uit de peper. Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender en mix het tot het een gladde saus is. Heb je geen blender? Geen probleem, dan kun je de ingrediënten ook gewoon klein snijden en door elkaar roeren. Dan behoudt de saus wat meer textuur, maar is net zo lekker!

Hou je van een pittige saus? Dan kun je ook een hele peper gebruiken.

Bereiding
Haal de gemarineerde kip uit de ijskast, verhit in een bakpan 2 eetlepels olijfolie en voeg de kip toe. Regelmatig roeren en bak de kip op matig vuur in ongeveer 10 minuten gaar.

Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes en de ui in 8 grote stukken.

Haal de kip uit de pan en verhit opnieuw 2 eetlepels olie en bak hierin de paprika en ui. Zodra de groenten gaar zijn kan de kip erbij. Goed roeren en verwarmen.

Verhit de tortilla in de magnetron of in een koekepan. Dit hoeft maar heel kort. Je kunt alles op tafel serveren en op tafel je eigen tortilla vullen met het kipmengsel en naar smaak de sauzen toevoegen.

Tortilla’s staan niet in je voedingslijst van Slinc. Je mag volkoren tortilla’s maximaal 1x per week tijdens Slinc. Fase 1.

 

Lees ook

Reageer op dit bericht