gratis verzending & volgende dag in huis

Wortel wraps met Mexicaanse groenten en steak tartaar

Wortel wraps met Mexicaanse groenten en steak tartaar

Geplaatst op 13 oktober 2020 in categorie Vlees & Kipgerechten Mexicaanse gerechten

Een groente wrap klinkt heel gezond en zeker gezonder dan een ‘gewone wrap’.  Maar is dat wel echt een gezondere keuze? Dan kom je toch bedrogen uit. Als je de voedingswaardes van een groente wrap vergelijkt met een volkoren wrap, verschillen die niet veel van elkaar. Een groente wrap bevat iets minder calorieën en koolhydraten en iets meer vezels. Gezien de toevoeging van groente zou je verwachten dat de vezels meer zouden zijn.

Er zit te weinig substantieel verschil in om te beweren dat een groente wrap een gezondere keuze is. Kies daarom voor de wrap die je gewoon het lekkerste vindt: een groente wrap of volkoren wrap. Maar wil jij graag gezond eten? Voeg dan vooral veel groente toe om je gerecht écht gezond te maken.

Je mag een volkoren of groente wrap maximaal 1x per week tijdens Slinc. Fase 1.

Ingrediënten voor 2 personen

• 2 wortel wraps (merk: No Fairytales of Knorr) of 2 volkoren wraps
• 400 gram roerbakgroenten Mexicaans
• 1 avocado
• 2 el hummus (minder zout)
• 2 steak tartaar
• Feta (optioneel)

Zo maak je de wraps

  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de roerbakgroenten 5-8 minuten aan. Verhit in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en bak de steak tartaar 4-8 minuten aan. (Afhankelijk van hoe gaar je hem wilt).
  • Snijd de avocado in blokjes.
  • Verwarm de wraps 30 seconden in de magnetron en bestrijk met de hummus. Verdeel de roerbakgroenten eroverheen. Snijd de steak tartaar in reepjes en leg boven op de groenten. Top af met de avocado en eventueel nog met wat feta naar wens.

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie per persoon gemiddeld 560 kcal, 14 gram vezels, 33 gram eiwitten, 35 gram koolhydraten, 28 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze wortel wraps met Mexicaanse groenten en steak tartaar. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Lees ook

Reageer op dit bericht