gratis verzending & volgende dag in huis

Pizza calzone

Pizza calzone

Geplaatst op 08 februari 2022 in categorie Pasta & Pizza

Gezonde pizza

Wil jij zelf een pizza calzone maken?  Je zet deze gezonde pizza in 20 minuten op tafel. De traditionele pizza calzone is gevuld met tomatensaus, salami, ham, mozzarella, ricotta en parmezaanse kaas, bestreken met een losgeklopt ei.

Met wat kleine aanpassingen zet je een gezonde pizza op tafel. Als bodem gebruik je een volkoren wrap, de salami en vettere kaassoorten laat je weg. Vul de pizza aan met een salade en je krijgt alles binnen wat je nodig hebt voor een gezond recept.

Een Italiaanse calzone is een eigenlijk een dubbelgevouwen, halvemaanvormige pizza. Het is ontstaan als streetfoodversie van de gewone ronde pizza. Omdat de calzone is dubbelgeklapt, kan de vulling er niet uitvallen.

Zelf calzone maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote volkoren wraps
  • ± 150 – 200 ml gezeefde tomaat
  • 1 paprika
  • 250 gram champignons
  • 125 gram hamreepjes
  • 100 gram geraspte 30+ kaas
  • 100 gram mozzarella
  • ±1 el Italiaanse kruiden
  • 1 á 2 eieren
  • Peterselie om te garneren

Maak het recept dieet proof door er nog een salade bij te eten. Zo krijg je naast de gezonde pizza calzone versie voldoende voedingstoffen binnen.

Serveer met een extra salade

  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 4 gekookte eieren
  • Dressing naar keuze

Gezonde pizza

 

Zo maak je de gezonde pizza calzone

  • Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de wraps voor de helft met een dun laagje gezeefde tomaat. Houd een ruime rand van 1 cm van de rand vrij, zodat je de calzones straks goed dicht kunt ‘plakken’.
  • Snijd de paprika, champignons en mozzarella in kleine stukjes. Voeg toe aan een kom en meng de hamreepjes en de Italiaanse kruiden erdoorheen. Schep wat vulling op de tomatensaus.
  • Klopt het ei los. Bestrijk de rand die je vrij hebt gelaten met een laagje ei. Vouw de wraps dubbel en druk de randen goed op elkaar. Druk met je duim extra goed aan en herhaal een paar keer. Laat vervolgens ±2-3 minuten drogen zodat het ei iets begint te drogen. Druk nogmaals aan.
  • Smeer de bovenkant van de wraps in met het eigeel en bestrooi met de geraspte 30+ kaas. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de calzones eroverheen. Bak de gezondere calzones ±10-12 minuten in de oven of totdat de kaas goed gesmolten is.
  • Snijd ondertussen de groenten voor de sla fijn en meng met de sla en dressing in de kom. Snijd de eieren in partjes en verdeel over de salade heen. Serveer de salade met de calzones. Garneer ze eventueel nog met wat peterselie.

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze gezonde pizza. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Pizza calzone recept

Gemiddelde voedingswaarde per portie

  • 508 kcal
  • 20,9 gram vet, waarvan verzadigd 6,8
  • 35,2 gram eiwitten
  • 39 gram koolhydraten
  • 11 gram vezels

Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.

Pizza calzone maken

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht