gratis verzending & volgende dag in huis

Skinny bloemkool pizza

Geplaatst op 20 augustus 2019 in categorie Pasta & Pizza

Pizza eten tijdens je dieet, het kan wel. Ik heb met 2 pizza varianten (carpaccio en zalm) al eerder laten zien dat je tijdens Slinc. ook gewoon pizza kunt eten. Maar zo net na de vakantie ben je vaak wel even klaar met al dat ‘lekkere’ eten. Je gaat toch vaker uit eten of eet wat makkelijks, zoals bijvoorbeeld een pizza. En dan ben je juist blij dat nu je weer thuis bent, je weer zelf in de hand hebt wat je allemaal kunt eten. Dus met deze pizza ga ik nog net even een stapje verder. Een bloemkoolbodem. En dan geen kant-en-klare, maar een die je zelf maakt. Ook voor kinderen een perfecte manier om meer groente binnen te krijgen. Je kunt hem helemaal zelf beleggen met alles wat je lekker vindt aan groente, vlees of vis.

Ingrediënten voor 1 persoon

Voor de bodem:

• 600 gram bloemkool
• 1 el gedroogde oregano
• 1 ei
• Peper en zout
• 1 handje geraspte 20+ kaas

Voor de topping:

• 1 blikje tomatenpuree
• Groente die je lekker vindt: champignons, paprika, (cherry)tomaat, (rode) ui, courgette, etc.
• 50 gram rauwe ham (Je kunt ook kiezen voor een ander beleg zoals rundergehakt of garnalen)
• 1 handje geraspte 20+ kaas
• Handje rucola

skinny bloemkool pizza

Zo maak je de bloemkoolpizza

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de bloemkool in roosjes en doe deze in een keukenmachine. Maal de bloemkool tot fijne kruimels. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ook de bloemkool raspen met een rasp.
  • Om de bloemkool om te toveren tot een pizzabodem is het belangrijk dat de bloemkool zo droog mogelijk is. Kook de bloemkool kruimels 5 minuten en giet het af. Doe de bloemkool in een theedoek en wring goed alle vocht eruit.
  • Terwijl de bloemkool kookt of in de oven zit, snijd je alle groente klein.
  • Doe de uitgeknepen bloemkool in een kom samen met het ei, oregano, kaas, peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel egaal over het bakpapier op de bakplaat. Met de bolle kant van een lepel kun je de bodem goed aandrukken. Zorg dat de bodem niet te dik is.
  • Bak de bodem in ongeveer 20 minuten lichtbruin. Haal de bloemkool pizza bodem uit de oven en beleg deze met tomatenpuree, de rauwe ham en alle groente.
  • Doe daaroverheen nog wat geraspte kaas en dan nog zo’n 15 minuutjes in de oven. Haal de pizza uit de oven en garneer af met wat rucola.

514 kcal, 50 gram eiwitten, 33 gram koolhydraten, 18 gram vezels, 16 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram

skinny bloemkool bodem pizza

Lees ook

Reageer op dit bericht