Basmati rijst met sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram basmati rijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein rood pepertje
- 400 g extra mager rundergehakt
- 2 el olijfolie
- 500 ml gezeefde tomaten
- 600 g sperziebonen
- peterselie
Bereiding
Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Pel en snipper de uien en knoflook heel fijn. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snij deze heel fijn. Kneed de helft van de ui, knoflook en pepertje door het gehakt. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Kneed het gehakt zodat alle ingrediënten goed mengen. Draai er balletjes van (4 per persoon). Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom bruin in ca. 4 minuten. Voeg de rest van de ui, knoflook en peper toe en bak even mee. Voeg de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook. Laat de balletjes op laag vuur gaar worden in ca. 15 minuten. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met ruim water in 8 minuten beetgaar.
Serveer de balletjes in tomatensaus met rijst en sperziebonen en bestrooi de tomatensaus met fijngesneden peterselie.
Reageer op dit bericht