gratis verzending & volgende dag in huis

Couscous met kip, pompoen en broccoli

Marokkaanse couscous met kip, pompoen en broccoli

Geplaatst op 06 juli 2021 in categorie Vlees & Kipgerechten Rijstgerechten

Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst is een perfecte manier om een rijstgerecht op te vullen met meer groenten en minder koolhydraten. In dit recept gecombineerd met couscous, dat net als rijst ook een volkoren en witte variant heeft. De volkoren variant bevat vitaminen en mineralen en een hogere hoeveelheid vezels dan witte couscous of parelcouscous.

Marokkaanse couscous

Couscous een kleine korrel van durumtarwe die je vooral tegenkomt in de Marokkaanse keuken. De smaak is net als rijst vrij neutraal en wordt vaak gecombineerd met kruidige specerijen.

Couscous met pompoen en broccoli

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram volkoren couscous
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 400 gram pompoen blokjes (vers of diepvries)
  • 1 groentebouillion blokje minder zout
  • 400 gram kippengehakt
  • 60 gram veldsla
  • 2 tl komijnpoeder

Optioneel:

  • 100 gram witte kaas

Dit recept kun je ook koud eten. Makkelijk om mee te nemen als je een keer moet overwerken. Maar ook heerlijk op een warme zomerdag.

Recept couscous met pompoen en kip

Parelcouscous

De parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan de originele couscous en heeft een zachtere en vollere smaak. De hoeveelheid vezels in parelcouscous is relatief laag. Om die reden kun je ook beter voor volkoren couscous kiezen. Dat is vergelijkbaar met volkoren rijst. Daarom is de broccoli- of bloemkoolrijst ook hier een uitkomst. Zo maak je een gerecht voedzaam zoals in de visstoof met venkel en parelcouscous.

Bloemkoolrijst recept met couscous en broccoli

Zo maak je de couscous met kip, pompoen en broccoli

  • Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking en verkruimel het bouillonblokje erboven. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng een ruime pan water aan de kook en kook de broccoli 2 minuten. Giet af en laat uitlekken. Meng op een bakplaat met bakpapier de broccoliroosjes en pompoenblokjes met 2 el olijfolie en 1 tl komijnpoeder. Doe in de oven voor ±15 minuten of totdat de groenten gaar is.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak het gehakt in ± 6-8 minuten gaar en breng op smaak met wat peper.
  • Verhit ½ el olijfolie in een andere pan en bak de bloemkoolrijst ± 4 minuten. Breng op smaak met de overige komijnpoeder. Meng vervolgens met de couscous.
  • Meng de couscous met het kippen gehakt, de geroosterde groenten en de veldsla.

Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.

Couscous maken met broccolirijst en bloemkoolrijst

Gemiddelde voedingswaarde 

per eenpersoonsportie

  • 523 kcal
  • 27,5 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram
  • 27,1 gram eiwitten
  • 38,3 gram koolhydraten
  • 9,5 gram vezels

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze couscous met kip, pompoen en broccoli. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Couscous met kip

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht