gratis verzending & volgende dag in huis

Verse zalmfilet met salade en rijst

Geplaatst op 23 februari 2016 in categorie Visgerechten Rijstgerechten

Ingrediënten, 2 personen

• 2 verse zalmfilets (175 gram per stuk)
• 100 gram basmati rijst (ongekookt)
• 1 stronkje broccoli
• 1/2 komkommer
• gemengde sla
• 2 trostomaten
• 1 teentje knoflook
• 2 el olijfolie

Voor de dressing

• 2 el olijfolie
• 1 el balsamico azijn
• 1 tl mosterd
• peper en zout


Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bestrooi de zalm met viskruiden. Verhit de olijfolie in een koekepan en pers de knoflook in de pan. Bak de zalm in ca. 8 minuten aan beide zijden in de pan mooi bruin.

Zet een pan met water op en doe de broccoli erin. Zodra het water kookt, kook je de broccoli in 5 minuten beetgaar.

Schil ondertussen de komkommer en snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de trostomaten in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje tot een gladde dressing. Meng de sla en komkommer met de dressing en voeg de in stukjes gesneden trostomaten toe.

Serveer de zalm met 100 gram gekookte basmati rijst, broccoli en sla.

Lees ook

Reageer op dit bericht