gratis verzending & volgende dag in huis

Groene risotto met gamba’s

Geplaatst op 18 juni 2019 in categorie Visgerechten Rijstgerechten

Risotto is een kleverig rijstepap-achtig gerecht. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk als je het nog nooit gegeten hebt, maar het is erg lekker! Risotto is een witte rijstkorrel en mist de voordelen van de volkoren variant. Het wordt klaargemaakt met veel roomboter, olie, kaas en bouillon. Dat maakt risotto niet voedzaam, vet en zout en zo op het eerste gezicht totaal geen Slinc. gerecht. Maar de bereiding en ingrediënten zijn heel bepalend en zo kun je er alsnog een gezonde risotto van maken. In dit gerecht wordt risotto aangevuld met broccoli rijst, waardoor er alsnog een voedzame basis ontstaat.

Ingrediënten voor 2 personen

• ½ rode ui
• 2 tenen knoflook
• 100 gram risotto rijst
• 50 ml droge witte wijn
• 500 ml groentebouillon
• 350 gram broccoli rijst
• 225 gram gamba’s
• 100 gram champignons
• 20 gram pijnboompitten
• 2 bosuien
• 5-10 gram bladpeterselie
• 50 gram geraspte kaas
• Rasp van ½ limoen

groene risotto met garnalen

Zo maak je de risotto

  • Snipper de rode ui en pers de knoflook fijn. Bereid de bouillon.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit 1 teen knoflook en de rode ui aan. Voeg de risotto rijst toe en bak 1-2 minuten mee. Blus daarna af met de witte wijn en roer goed door tot de wijn bijna verdampt is.
  • Voeg een soeplepel van de bouillon toe en blijf roeren tot het goed is opgenomen. Voeg vervolgens weer een nieuwe lepel bouillon toe en herhaal tot de bouillon op is. Bij de laatste 2 lepels voeg je de broccolirijst eraan toe.
  • Verhit in een andere pan nog wat olijfolie, en fruit de knoflook aan. Bak de gamba’s en champignons tot ze gaar zijn.
  • Snijd de bosui in ringen en de bladpeterselie fijn.
  • Meng nu lepel voor lepel de kaas door de risotto en voeg ook de gamba’s en champignons toe.
  • Verdeel de risotto over de borden en garneer met de bosui, bladpeterselie, limoenrasp en pijnboompitten. (Je kunt de pijnboompitten ook nog even kort roosteren in de pan).

577 kcal, 38,5 gram eiwit, 49 gram koolhydraten, 8,5 gram vezels, 21 gram vet, waarvan verzadigd 7 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

groene risotto met garnalen

 

groene risotto met gamba's

Lees ook

Reageer op dit bericht