gratis verzending & volgende dag in huis

Hongaarse kipschotel

Geplaatst op 02 oktober 2013 in categorie Vlees & Kipgerechten Rijstgerechten

Ingrediënten, 4 personen

3 (tros)tomaten

2 eetlepels olijfolie

1 grote ui, grof gesnipperd

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 eetlepel pikante paprikapoeder

400 gram kipfilet

2 zoete puntpaprika’s, in reepjes

1 theelepel gedroogde tijm

125 ml kippenbouillon (van 1/4 tablet)

Bereiding

Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten en ui en knoflook erdoor scheppen en in 3-4 min. zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder erover strooien. Kipfilet in blokjes snijden en door uimengsel scheppen en nog 5 min. bakken. Af en toe omscheppen. Tomaat, paprika en tijm aan kip toevoegen en 1 min. meebakken. Zout en peper naar smaak erover strooien en bouillon toevoegen. Met deksel op pan kip in 15-20 min. zachtjes gaarstoven. Lekker met zilvervliesrijst en een groene salade met sperziebonen.

 

Lees ook

Reageer op dit bericht