Hongaarse kipschotel
Ingrediënten, 4 personen
3 (tros)tomaten
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, grof gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel pikante paprikapoeder
400 gram kipfilet
2 zoete puntpaprika’s, in reepjes
1 theelepel gedroogde tijm
125 ml kippenbouillon (van 1/4 tablet)
Bereiding
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten en ui en knoflook erdoor scheppen en in 3-4 min. zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder erover strooien. Kipfilet in blokjes snijden en door uimengsel scheppen en nog 5 min. bakken. Af en toe omscheppen. Tomaat, paprika en tijm aan kip toevoegen en 1 min. meebakken. Zout en peper naar smaak erover strooien en bouillon toevoegen. Met deksel op pan kip in 15-20 min. zachtjes gaarstoven. Lekker met zilvervliesrijst en een groene salade met sperziebonen.
Reageer op dit bericht