gratis verzending & volgende dag in huis

Nasi van quinoa

Geplaatst op 23 januari 2018 in categorie Rijstgerechten

Ingrediënten, 4 personen

• 200 gram Lassie Quinoa 3 kleuren
• 400 g Chinese roerbakgroenten
• 125 g achterham
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• 1 tl gemalen komijnzaad (djintan)
• 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
• 0,5 tl gemberpoeder (djahe)
• 2 el olijfolie
• zout en peper
• sambal

Bereiding

Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de achterham in kleine stukjes en snijd de ui klein.

Doe 2 eetlepels olijfolie in de wokpan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Doe de ham erbij en bak deze 2 min. aan. Voeg de komijnzaad, gember en koriander toe bak deze 1 min. mee. Voeg dan de roerbakgroenten toe. Bak de groenten in 4 minuten knapperig gaar.

Giet de quinoa af en laat deze nog even 10 min staan met de deksel op de pan, dan wordt de quinoa goed droog. Doe de quinoa bij de groenten in de wokpan en roer alles goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveer de sambal er apart bij.

Lees ook

Reageer op dit bericht