gratis verzending & volgende dag in huis

Quinoa salade met asperges en ei

Geplaatst op 24 mei 2018 in categorie Salades Rijstgerechten

Quinoa kun je heel goed als afwisseling gebruik voor rijst of pasta. Het ziet er uit als een klein rond bolletje en het is eigenlijk een zaadje. Het lijkt op een heel klein bloembolletjes omdat er ook een klein steeltje uitkomt als je het kookt. Quinoa is er in 3 kleuren. De rode variant vind ik zelf het lekkerste omdat die een nootachtige smaak heeft. De andere twee zijn net als rijst wat neutraler van smaak. In Quinoa zitten veel vezels en eiwitten. Het ondersteunt daarmee een stabiele bloedsuikerspiegel en je zit er lang van vol. Je kunt quinoa warm en koud eten, dus ook ideaal in een salade. 

Ingrediënten voor twee personen

• 100 gram witte quinoa
• 100 gram rucola sla
• 200 gram groene asperges
• 1 avocado
• 100 gram erwten (diepvries)
• 100 gram radijs (half bosje)
• 2 eieren
• 1 handje (gehakte) amandelen

Voor de dressing

• 2 el olijfolie
• 2 el balsamico azijn
• 2 el gember siroop
• zout en peper

Zo maak je de quinoa salade

  • Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Giet de quinoa af en laat deze nog even 10 min staan met de deksel op de pan, dan wordt de quinoa goed droog.

  • Breng een pan met water aan de kook. Groene asperges hoef je niet te schillen en kun je in kokend water in slechts 5 minuten gaar koken.

  • Kook tegelijk in een steelpannetje de eieren in 6 minuten hard. Giet af met koud water, pel de ei en snijd de ei in plakjes.

  • Was de radijsjes en snijd ze door de helft. Halveer de avocado. Draai de helften van elkaar en haal de pit eruit. Snijd de helften in 2 stukken en pel de schil eraf. Snijd de avocado in lange reepjes.

  • Breng water aan de kook en voeg wat zout toe. Voeg de erwten zonder ontdooien toe aan het kokende water. Vanaf het moment dat het water opnieuw begint te koken, giet je het water af. Nu zijn de erwten lekker al dente.

  • Meng de ingrediënten van de dressing in een kommetje tot een glad geheel.

  • Mix de ingrediënten niet door elkaar, maar serveer alles naast elkaar op een bord (zie foto). De dressing giet je eroverheen.

650 kcal, 23,5 gram eiwitten, 45 gram koolhydraten, 14 gram vezels, 43 gram vet, waarvan verzadigd 7 gram. 

 

quinoa met asperge en ei

Lees ook

Reageer op dit bericht