Rijst met kip ketjap en Thaise groente

Deze kip ketjap is lekker, simpel èn snel klaar. Ideaal voor die drukke doordeweekse dagen! Zo eet je lekker, maar toch ook Slinc. proof. Je kunt ook een kant-en-klaar Thaise groente pakket gebruiken.
Ingrediënten voor 2 personen
• 100 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
• 250 gram kipfilet
• 1 el olijfolie
• peper
• 2 el ketjap
• 150 gram sugar naps
• 1 rode paprika
• 10 á 15 champignons
• 1 bosui
• 1/4 rode peper
• 2 el ongezouten pinda’s
• 100 gram taugé
Bereidingswijze
- Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking gaar.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Doe 1 el olijf olie in een pan en laat de olie warm worden. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze goudbruin. Breng op smaak met wat peper. Zodra de kip bruin begint te kleuren voeg je de ketjap toe.
- Snijd de paprika in reepjes en de champignons in kwarten en bak ze vervolgens met de sugarsnaps mee bij de kip voor ongeveer 5 minuten.
- Snijd de bosui en peper in dunne ringen en hak de pinda’s grof.
- Als de rijst gaar is giet je het af.
- Schep de rijst in een kom, voeg vervolgens de gebakken groenten en kip toe.
- Maak het gerecht af met wat dunne ringen bosui, peper en de pinda’s en vergeet er niet wat taugé overheen te doen!
539 kcal, 34 gram eiwitten, 58 gram koolhydraten, 18 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram.
Reageer op dit bericht