Spicy boontjes met kip en rijst

Spice it up! Het is goed om af en toe heet te eten. Sambal geeft een boost in je spijsvertering. Dus deze keer spicy boontjes. En dat in combinatie met exotische kruiden zet je een heel mager, maar ontzettend smaakvol recept op tafel. Deze boontjes kun je overigens ook prima als bijgerecht serveren bij andere rijstgerechten. Dan heb je meteen je groente binnen.
Ingrediënten voor 2 personen
• 100 gram basmati of zilvervliesrijst (ongekookt)
• 200 gram kipfilet in stukjes
• 350 gram sperziebonen (diepvries)
• 1 ui
• 2 tenen knoflook
• 1 blikje tomatenpuree
• 1 tl djinten
• 1 tl ketoembar
• 1 tl koenjit
• 1 tl sambal oelek
• 1 scheutje limoensap
• kipkruiden
• 2 el olijfolie
Bereiding
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes. Kruid de stukjes kipfilet met kipkruiden. Verhit 1 el olijfolie in een bakpan en roerbak de kipfilet. Zet op lager vuur zodat het langzaam kan garen. Af en toe roeren.
Verhit in een wokpan 1 el olijfolie en fruit hier de ui en knoflook. Doe hier het blikje tomatenpuree bij en alle kruiden: djinten, ketoembar, koenjit, sambal en een scheutje limoensap. Roer alles door elkaar en doe dan de bevroren sperziebonen erbij. Blijf goed roeren. Doe er af en toe een klein scheutje water bij zodat de saus niet teveel indikt.
Als de sperziebonen warm zijn, is het klaar. Serveer de spicy boontjes met rijst en de gebakken kipfilet.
Reageer op dit bericht