Spruitjes en rijst met een Oosters tintje

Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram achterham
- verse spruitjes of diepvries (500 gram)
- 3 bosuien
- 250 gram taugé
- 200 gram ongekookte Basmati of zilvervliesrijst (100 gram gekookt per persoon)
- 125 ml kook room light
- 1 theelepel kerriepoeder
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- olijfolie
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng een pan met water aan de kook voor de spruitjes en voeg een snufje zout toe. Maak de spruitjes schoon en kook ze 5 minuten en giet ze daarna af. Snijd ondertussen de achterham in blokjes en snijd de bosui klein.
Verhit wat olijfolie in een pan blokjes en bak de blokjes ham aan. Doe daar de spruitjes bij en de kerriepoeder en bak de spruitjes 2 minuten mee. Zet het vuur laag en voeg de kookroom toe. Verwarm het geheel nog 1 minuut en schep er de taugé door. Breng op smaak met peper.
Verdeel de rijst over de borden en serveer met het spruitenmengsel. Strooi tot slot de gesneden bosuitjes en gebakken ui eroverheen.
Reageer op dit bericht