gratis verzending & volgende dag in huis

Teriyaki zalm met noodles en groenten

Geplaatst op 02 juni 2020 in categorie Visgerechten Rijstgerechten

Er bestaan tegenwoordig ook volkoren noodles. De term ‘volkoren’ wil zeggen dat een product gemaakt is van de hele graankorrel, inclusief het vliesje. Vitamines en mineralen gaan hierdoor niet verloren. Volkoren noodles bevatten ook meer voedingsvezels dan witte noodles. Vezels zorgen voor een langer verzadigd gevoel en zorgen voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel, wat een uitgangspunt is van Slinc. Ook zorgen vezels voor een goede darmwerking, helpen ze je bij het houden van een gezonde gewicht en verminderen ze de kans op gezondheid aandoeningen. Volkoren is een beschermde term in Nederland. Een fabrikant mag zijn product alleen ‘volkoren’ noemen, als het daadwerkelijk van hele graankorrels is gemaakt.

Volkoren noodles staan op dit moment nog niet opgenomen in de productlijst van Slinc. Fase 1. In de volgende druk wordt deze opgenomen als Categorie B, maximaal 1x per week.

Ingrediënten voor 2 personen

• 1 krop paksoi
• 300 gram wilde zalmfilets
• 100 gram volkoren noodles
• ½ rode ui
• ½ broccoli
• Zonnebloemolie
• zout en peper

Teriyaki saus:

• 3,5 el sojasaus
• 0,5 el witte wijn azijn
• 1 el honing

teriyaki zalm met noodles en paksoi

Zo maak je de noodles

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook deze kort, zo’n 2 minuten, in kokend water met zout. Snijd ondertussen de paksoi fijn en snijd de rode ui in ringen. Kook de volkoren noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat dit goed uitlekken.
  • Maak de Teriyaki saus door in een pannetje de sojasaus, witte wijnazijn en honing kort te verwarmen.
  • Snijd de zalmfilet in grote stukken. Bak in een koekenpan de stukjes zalmfilet kort aan, zo’n 3 minuten en voeg 2 eetlepels Teriyaki saus toe. Bak nog 1 minuut mee en zet dan het vuur uit.
  • Zet een wok op hoog vuur en voeg zonnebloemolie toe. Wok de paksoi met de ui 1 minuut. Voeg 2 eetlepels woksaus toe en warm deze 1 minuut mee. Voeg nu beetje bij beetje de volkoren noodles toe zodat deze een beetje meebakt. Voeg de broccoli toe en roerbak nog 1 minuut. Serveer de noodles met groenten en hierover de zalmstukjes. 

Teriyaki zalm met noodles en groenten

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie per persoon gemiddeld 539 kcal, 13 gram vezels, 43 gram eiwitten, 57 gram koolhydraten, 12,5 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken tijdens Fase 1 van Slinc. als je wilt afvallen, dus ook deze Teriyaki zalm met noodles en groenten. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt. 

Teriyaki zalm met noodles en groenten

Lees ook

Reageer op dit bericht