gratis verzending & volgende dag in huis

Verse zalmfilet met broccoli en rijst

Geplaatst op 29 januari 2021 in categorie Visgerechten Rijstgerechten

Dit recept is heel simpel, maar het brengt 3 krachtige voedingsbronnen bij elkaar. Broccoli, basmati rijst en zalm. Groente is altijd gezond, maar broccoli kent zoveel gezondheidsvoordelen, dat ik adviseer om het elke week te eten. Je kunt broccoli warm eten (stomen, roerbakken), pureren tot soep, maar je kunt het ook rauw eten. Als kleine roosjes of nog kleiner door een salade heen. Ook kun je het door een shake blenden.

Zalm is rijk aan omega-3 verzuren die naast allerlei gezondheidseffecten ook zorgen voor bevordering van gewichtsverlies en het verminderen van buikvet. Daarnaast zitten er maar liefst 22-25 gram eiwit in per 100 gram. Eiwitten zorgen voor een vol gevoel en verhogen de stofwisseling.

Met de basmati rijst krijg je koolhydraten binnen, die voor je energie zorgen, maar zijn ook de voeding voor je hersenen: je bent scherp en gefocused. Met dit recept zet je een enorm voedzaam, uitgebalanceerd maaltijd op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen

• 100 gram volkoren basmati rijst (ongekookt)
• 1 stronkje broccoli
• 2 verse zalmfilets (175 gram per stuk)
• 1/2 komkommer
• Gemengde sla
• 2 trostomaten
• 1 teentje knoflook
• 2 el olijfolie

Voor de dressing:

• 2 el olijfolie
• 1 el balsamico azijn
• 1 tl mosterd
• peper en zout

Zo maak je de verse zalmfilet met broccoli en rijst

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Bestrooi de zalm met viskruiden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en pers de knoflook in de pan. Bak de zalm in ca. 8 minuten aan beide zijden in de pan mooi bruin.
  • Zet een pan met water op en doe de broccoli erin. Zodra het water kookt, kook je de broccoli in 5 minuten beetgaar.
  • Schil ondertussen de komkommer en snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de trostomaten in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje tot een gladde dressing. Meng de sla en komkommer met de dressing en voeg de in stukjes gesneden trostomaten toe.
  • Serveer de zalm met 100 gram gekookte basmati rijst, broccoli en sla.

Gemiddelde voedingswaarde

per eenpersoonsportie

  • 569 kcal
  • 23 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram
  • 46 gram eiwitten
  • 40 gram koolhydraten
  • 11 gram vezels

Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze zalmfilet met broccoli en rijst. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Lees ook

Reageer op dit bericht