Vis potje

Ik vind vis altijd lekker als je een avond niet te zwaar wilt eten. Ik eet elke maandag vis, zo net na het weekend als ik wat meer heb gedaan. Dat voelt altijd als zo’n heerlijke start van de week. Lekker licht en vis is natuurlijk hartstikke gezond. Je ziet het ook aan het aantal kcal, dit gerecht is wat lager in kcal dan gemiddeld tijdens Slinc. Maar een keer lichter eten, daar is niets mis mee. Zeker als alles wat je eet dankbaar door je lichaam wordt geabsorbeerd als brandstoffen, beschermstoffen en bouwstoffen. Een heel vis potje voedingstoffen dus.
Ingrediënten voor 4 personen
• 1 rode paprika
• 1 courgette
• 1 venkelknol
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook geperst
• blikje tomatenpuree
• 1 el kerriepoeder
• 750 gr stevige vis (zeeduivel, garnalen, tilapia)
• 2 dl water
• 100 gr kookroom light
• verse dille fijngehakt
• 200 gram ongekookte zilvervliesrijst
Zo maak je het vis potje
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Maak de groenten schoon en snijd in reepjes.
Verwarm de olijfolie, fruit de ui met de knoflook, voeg de groenten toe en bak deze 5 minuten op een matig vuur. Roer de tomatenpuree en de kerriepoeder erdoor.
Snijd de vis in kleine blokjes. Verwijder eventueel de schil van de garnalen en voeg de vis met het water toe aan het groentemengsel en laat dit zachtjes 10 minuten stoven.
Meng de kookroom light erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi het gerecht royaal met fijngehakte dille.
430 kcal, 40 gram eiwit, 54 gram koolhydraten, 6 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram.
Reageer op dit bericht