gratis verzending & volgende dag in huis

Visstoof met venkel en parelcouscous

Geplaatst op 17 november 2020 in categorie Visgerechten Rijstgerechten

Couscous is een kleine korrel van durumtarwe die je vooral tegenkomt in de Marokkaanse keuken. De smaak is vrij neutraal en combineert daarom perfect met smaakvolle kruiden als komijn, koriander, gember, kaneel en kurkuma.

Je hebt net als rijst een volkoren en witte variant van couscous, maar je hebt ook nog de parelcouscous. Deze heeft een rondere en dikkere vorm dan de originele couscous en heeft een zachtere en vollere smaak. Couscous bevat vitaminen en mineralen, maar de hoeveelheid vezels in couscous is wel relatief laag. Om die reden kun je ook beter voor volkoren couscous kiezen. Dat is vergelijkbaar met volkoren rijst.

Dit recept komt qua smaak beter tot z’n recht met parelcouscous. Vandaar de broccolirijst, die maakt het meer voedzaam. Zo heb je de smaak én toch een gezonde maaltijd.

Ingrediënten voor 2 personen

• 1 teen knoflook
• 1 venkel
• 1 rode paprika
• ½ tl kaneel
• 400 gram tomatenblokjes uit blik
• 45 gram basilicum olijven
• 100 gram parelcouscous
• 200 gram broccolirijst
• 250 gram verse kabeljauw of witvis naar keuze
• Takje basilicum
• 40 gram amandelen

Zo maak je de visstoof met venkel en parelcouscous

  • Snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen. Halveer de venkel en snijd in dunne reepjes. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, venkel, paprika, kaneel en wat peper 6-8 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes uit blik en de olijven toe en laat 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de parelcouscous volgens de verpakking beetgaar en voeg de laatste 4 minuten van de bereidingstijd de broccolirijst toe.
  • Snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 3 cm en breng op smaak met peper. Voeg de laatste 5 minuten toe aan de stoof en laat zachtjes garen.
  • Verdeel de parelcouscous met broccolirijst over de borden, schep de stoof eroverheen en garneer met de basilicum en amandelen.

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie per persoon gemiddeld 555 kcal, 12 gram vezels, 38 gram eiwitten, 53 gram koolhydraten, 17,8 gram vet, waarvan verzadigd 1,7 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze visstoof met venkel en parelcouscous. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Lees ook

Reageer op dit bericht